پاسخ به:ت مثل تجربه
چهارشنبه 18 بهمن 1391 10:15 PM
عنوان تجربه: بزرگ شدی، چه کاره میشی؟ در این روش، حتماً بايد به اعضاي گروه آثار و فوايد کار و تلاش و استقامت را از قبل آموزش داد، تمامی حرفهها و مشاغل مفید را محترم شمرد و بر ضرورت استعدادیابی در زندگي قبل از انتخاب شغل آینده، بسیار تأکید كرد. |
شرح تجربه "بچهها فکر میکنید وقتی بزرگ شدید، چه کاره خواهید شد و چه شغلی انتخاب خواهید کرد؟" این سؤال را مربّی گروه، ابتدای جلسه از متربّیان میپرسد و سعی میکند ضمن معرفی حرفهها و مشاغل مختلف، راههای دستیابی به این مشاغل را به بچهها آموزش دهد. در این روش، همچنین میتوان از بچهها خواست اطّلاعاتی اجمالی از شغلی که دوست دارند در آینده داشته باشند و یا حرفه پدران یا بستگانشان را به گروه ارائه دهند و شرایط رسیدن به این هدف را در گروه بازگو نمايند. یک مربّی باانگیزه مسجدی، در انجام این تجربه از بچهها میخواست تا مشاغل مختلف را در قالب نمایشنامه یا پانتومیم برای گروه بازي کنند و از آنها بخواهند تا شغل مورد نظررا تشخیص دهند. معرفی مشاغل در قالب کارت بازی، بازی با کلمات و امثال آن نیز از دیگر روشهای اجرای این قبیل تجربیات و شیوههای کاربردی میباشد.
هدف از اجرای تجربه آشنایی با مشاغل و حرفههای گوناگون و ترغیب متربّیان به تلاش برای رسیدن به اهداف کاری در آینده
نکته مرتبط تکمیلی در این روش، حتماً بايد به اعضاي گروه آثار و فوايد کار و تلاش و استقامت را از قبل آموزش داد، تمامی حرفهها و مشاغل مفید را محترم شمرد و بر ضرورت استعدادیابی در زندگي قبل از انتخاب شغل آینده، بسیار تأکید كرد. همچنين استفاده از تمثیلات مناسب، حکایتهای آموزنده و اشعار حاوی نکات تربیتی و اخلاقي در اجرای این تجربه، بسیار مفید فایده و اثرگذار خواهد بود، بعنوان مثال، میتوان به متربیان این بیت شعر را آموزش داد که:
برو کار میکن مگو چیست کار که سرمایه جاودانی است کار
و یا برای گروه سنی دبستان، اشعاری بچگانه در نظر گرفت تا با هم همخواني كنند مثل شعر معروف به "کار و اندیشه":
ما کار و اندیشه، باهم هستیم همیشه می دونیم تنهایی، هیچی درست نمی شه من کارم، من کارم نیرو و بازو دارم از تنبلی بیزارم از تنبلی بیزارم من هستم اندیشه به کار میگم همیشه بی کار و بی اندیشه چیزی درست نمی شه چیزی درست نمی شه ما کار و اندیشه با هم هستیم همیشه می دونیم تنهایی چیزی درست نمی شه این تجربه را علاوه براین میتوان:" مش رمضون چه کارهای؟"، "بقالی یا چغالی"، "اول بگو چه کارهای؟"، "تو دنیای بزرگترا"، "ایستگاه انتخاب شغل"، "حلقه استخدام فردا"، "فيشهای كارگزيني"، "فکر میکنی کارم چیه؟" و یا "الو الو من دکترم یا پلیسم یا نجّارم. . . ؟" وامثال آن نامید. |