0

ت مثل تجربه

 
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:ت مثل تجربه
چهارشنبه 18 بهمن 1391  8:34 AM

 


عنوان تجربه: من می‌توانم. . . . اگر
برای اثرگذاری هر چه بیشتر این تجربه، بهتر است از قبل تأثیر تفکرات مثبت در زندگی را به متربّیان آموزش داده و سرگذشت انسان‌های برجسته و رمز پیروزی مردان بزرگ را برای‌آنان بازگو نماییم.

 

 

 

شرح تجربه

یکی از مربیان مساجد موفق کشور، تصمیم گرفته بود برای تقویت اعتماد به نفس و نیز پرورش روحیه خودباوری اعضای گروه، نشست‌های حلقه تربیتی خود را با بیان یک جمله، توسط هر متربّی شروع کند که با ترکیب "من می‌توانم. . . . اگر" کار شده باشد. در این روش، متربّیان اراده خود را برای انجام امور مادّی و معنوی، در قالب یک جمله معنادار بیان می‌کنند و مربی می‌تواند به طور غیرمستقیم روحیات افراد را بشناسد و متناسب با آن برنامه ریزی کند. بعنوان مثال، یکی می‌گوید: «من می‌توانم رییس جمهور آینده این مملکت شوم اگر برای مردم و اسلام عزیز دل بسوزانم». دیگری می‌گوید:« من می‌توانم نفر اول کنکور شوم اگر تلاش کنم و نظم داشته باشم». و سومی می‌گوید: «من می‌توانم سرباز امام زمان(عج) شوم اگر بتوانم دل آن حضرت را شاد نگه دارم».

 

هدف از اجرای تجربه

تقویت روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در افراد و نیز آشنایی با شرایط رسیدن به اهداف متعالی در زندگی

 

نکته مرتبط تکمیلی

برای اثرگذاری هر چه بیشتر این تجربه، بهتر است از قبل تأثیر تفکرات مثبت در زندگی را به متربّیان آموزش داده و سرگذشت انسان‌های برجسته و رمز پیروزی مردان بزرگ را برای‌آنان بازگو نماییم. در این روش همچنين می‌توان از ضرب‌المثل‌ها، اشعار و حکایت‌های آموزنده و عبرت آموزو امثال آن استفاده کرد و از متربّیان خواست جملاتی را در این باره در گروه مطرح کنند که کلیشه ای و تکراری نیست و معنا و مفهوم عمیقی دارد. بعنوان مثال در این تجربه می‌توان به بچه‌ها گفت: خواستن توانستن است"، و یا "توانا بود هر که دانا بود"

و یا اینکه مربی پس ازتبيين جايگاه و مقام معنوی انسان، به اعضای گروه یادآور شود که:

رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند

بنگر که تا چه حد است مقام آدمیّت

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها