کمبود ویتامین C در بارداری برای مغز کودکان خطرناک است
پنج شنبه 5 بهمن 1391 12:31 PM
این گفته نتایج یافتههای تیم مطالعاتی محققان آمریکایی است که روی خوکهای هندی مطالعاتی انجام دادند. معمولاً محققان در پژوهشها از این حیوان در آزمایشگاه استفاده میکند به خاطر این که بدن آن نیز مانند بدن انسان نمیتواند ویتامین C تولید کند و باید از طریق مواد غذایی این ویتامین را جذب کند.
محققان 80 خوک باردار را مورد بررسی قرار دادند. گروهی از این خوکهای آزمایشگاهی روزانه مواد غذایی سرشار از ویتامین C دریافت کردند (روزانه 900 میلی گرم برای هر کیلو وزن) و گروه دیگر ویتامین C کمی جذب کردند (معادل 100 میلی گرم برای هر کیلو گرم وزن بدنشان).
محققان مشاهده کردند مادرانی که بدنشان با کمبود ویتامین C مواجه بود صاحب بچههایی با عقبماندگی ذهنی شدند.
این بچه ها با 30 درصد نرون (سلولهای عصبی) کمتر در ناحیهی هیپوکامپ به دنیا آمدند. هیپوکامپ یک ساختار حیاتی است که عملکرد مغز، تمرکز و رفتار را کنترل میکند.
سپس محققان به بچه خوکها ویتامین C دادند تا شاید این کمبود را جبران کنند اما با این حال هیچ تغییری در وضعیت هیپوکامپ آنها ایجاد نشد.
محققان معتقدند این عدم رشد کامل مغز کودکان به دنیا آمده غیر قابل جبران است. پس لازم است مادران کمبود ویتامین C خود را از طریق مصرف مکملها جبران کنند.
با وجود این که این آزمایشات روی حیوانهای آزمایشگاهی انجام شده و هنوز روی انسان پیاده نشده است اما مادران باردار باید به میزان ویتامین C دریافتی خود توجه داشته باشند. خانمهای باردار باید مواد غذایی سرشار از ویتامین C و همچنین مکمل غذایی این ویتامین را دریافت کنند تا از هر گونه عقبماندگی نوزادان پیشگیری شود.