با آگهی شوهر نکنید!
شنبه 2 دی 1391 12:07 PM
معاون ساماندهی امور جوانان وزارتخانه ورزش و جوانان از برگزاری جلسات متعدد با سازمانها و نهادهای مختلف از جمله پلیس فتا برای ساماندهی و تسهیل امر ازدواج در فضاهای مجازی خبر داد.
21 ساله، مو مشکی، سبزه رو، چشم سبز، مسلمان، تحصیلات متوسطه، مشغول ادامه تحصیل، خندهرو، باخانواده زندگی میکند،.......... خواهان ازدواج با مردی 28 سال ازدواج نکرده، قد 170 سانتیمتر، قیافه و ظاهر مهم نیست اصالت خانوادگی اهمیت دارد، دیپلم به بالا، درآمد کافی برای یک زندگی راحت، ....
قطعا برای نسل سالهای دور این جملات آشناست، نمونههای مشابه این آگهیها که در نشریات سالهای آخر دهه50 زیاد دیده میشد. اگرچه مدتهاست در دنیای رسانههای چاپی دیگر خبری از آگهیهای همسریابی نیست، اما دنیای عریض و طویل مجازی تا دلتان بخواهد در سالهای اخیر پر شده است از سایتهای زمینه صورتی با طرحهای قلب و گل که خبر از یافتن همسر مناسب برای شما میدهند اگرچه کمتر مشخصات افراد در معرض دید عموم قرار میگیرد و با عضویت و پر کردن فرم مشخصات قاعدتا فقط مسوول سایت به این اطلاعات دسترسی خواهد داشت. این سایتها از سوی نهادهای نظارتی هیچ وقت نه تایید شدند و نه به رسمیت شناخته شدند. از آن سو هیچ زمانی هم بهرغم هشدارهایی که در خصوص احتمال مورد سوءاستفاده قرار گرفتن افراد توسط این سایتها داده میشد برخوردهای جدیای با آنها صورت نگرفت یا مانند سایتهای مبتذل بسته یا فیلتر نشدند.
محمد صادق اکبری در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس، با تاکید بر ارتقای سطح امنیت در فضاهای مجازی ازدواج جوانان، اظهار داشت: به منظور تحقق هرچه بهتر این امر و ارتقای سطح امنیت همسریابی در فضاهای مجازی ازدواج، جلسات متعددی با سازمانهای ذیربط از جمله پلیس فتا صورت داده شده است که این جلسات تا حصول نتایج مطلوب همچنان ادامه خواهد داشت.معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه به آیین نامه ماده43 قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و بیان داشت: ساماندهی مراکز مشاوره در سراسر کشور در این برنامه گنجانده شده است. به گفته وی، بر همین اساس مقرر شد تا 2نوع مراکز در کشور راهاندازی شود.
اکبری اضافه کرد: در همین زمینه مجوزهای لازم برای راهاندازی مراکز مشاوره اجتماعی و مراکز مشاوره جامع ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده به ترتیب توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت ورزش و جوانان صادر میشود.
وی با اعلام اینکه برای مراکز مزبور 6تکلیف تعریف و تبیین شده است، بیان داشت: تسهیل در امر ازدواج جوانان از جمله تکالیفی است که برعهده این مراکز و نهادها گذاشته شده است.
اکبری اضافه کرد: در همین زمینه مجوزهای لازم برای راهاندازی مراکز مشاوره اجتماعی و مراکز مشاوره جامع ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده به ترتیب توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت ورزش و جوانان صادر میشود
معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه ابراز داشت: تسهیل بخشی در امر ازدواج و پیشبرد این مهم به واسطه پیشگیری برنامههای مختلف صورت میگیرد که از جمله میتوان به فراهمسازی زمینه ازدواج به واسطه بهرهگیری از فضاهای مجازی اشاره کرد.
اکبری خاطرنشان کرد: هماکنون مراکزی هستند که برنامهها و اهداف خود را بر پایه تسهیل ازدواج از طریق فضاهای مجازی پیش بینی کردهاند.
با این حال صرف مجوز گرفتن این سایت ها ، جوانان ما نباید چشم و گوش بسته به این پایگاه ها ورود پیدا کنند. ک بررسی انجام شده طی 6 ماه در سایتهای همسریابی موجود نتایج عجیب و جالبی در پی داشته که نشان از دو رویکرد متفاوت زنان و مردان یا دختران و پسران در مراجعه به این سایتها است. نتایج نشان میدهند که بیشتر زنان و دختران به صورت جدی به دنبال یافتن شریک مناسب عضو این سایتها میشوند؛ درحالی که هدف مردان بیشتر دوستی و ازدواج موقت است، نتیجه حاصل از مواجهه این دو رویکرد پیشاپیش مشخص است.
«در یکی از بزرگترین و کاملترین این سایتها که امکانات شایستهای هم در آن وجود داشت از 1000 کاربر آقا (مجرد- متاهل – مطلقه – همسر مرحوم) و از 1000 کاربر خانم (مجرد – مطلقه – همسر مرحوم) از شهرهای تهران – کرج – اصفهان – شیراز – یزد – همدان – قم – تبریز و کرمان که در سنین 23 تا 35 سال بودند تحقیقات به عمل آمد، بررسی پروفایل آقایان نشان میداد که71 درصد آقایانی که در این سایتها عضو بودند هدف اصلیشان دوستی و ازدواج موقت بود بیشترین پیشنهاد مطرح شده از آقایان مربوط به خانمهایی بود که مطلقه یا همسر مرحوم بودند 68 درصد آقایان گزینه ازدواج موقت و دائم را انتخاب کرده بودند 28 درصد از آقایان عضو سایتهای همسریابی متاهل بودند 79 درصد از آقایان در پروفایلشان اعلام کرده بودند پس از دوره چند ماهه شناخت خانوادهها را در جریان میگذارند؛ در حالی که 9 درصد از خانمهای عضو این سایت گزینه ازدواج موقت و دائم را انتخاب کرده بودند حدودا 66 درصد از خانمها قصدشان از عضویت در سایت ازدواج بوده نه دوستی 76 درصد از خانمها در پروفایلشان اعلام کرده بودند پس از دوره چند روزه کمتر از یک ماه شناخت خانوادهها را در جریان میگذارند.
اگر نوع ازدواج خود را انتخاب کردید (رایج و مدرن) باید بدانید هر کدام آدابی دارد. قرار نیست به اسم مدرن بودن، بدون حساب و کتاب در همه چیز نوآوری کنید. در بعضی از خواستگاریهای قدیم هم نباید ریش و قیچی را بدهید دست خانواده و اولین بار همدیگر را در مجلس عروسی ببینید. این آداب برای بستن دست و پای شما نیست، برای این است که بهتر به نتیجه برسید و بعدا در زندگیتان موفقتر باشید
ما هم مثل شما در جدال میان سنت و مدرنیته گرفتار شدهایم. برای همین همه چیز را برایتان رو کردهایم تا فرصت داشته باشید طرحی نو دراندازید. اگر نوع ازدواج خود را انتخاب کردید (رایج و مدرن) باید بدانید هر کدام آدابی دارد. قرار نیست به اسم مدرن بودن، بدون حساب و کتاب در همه چیز نوآوری کنید. در بعضی از خواستگاریهای قدیم هم نباید ریش و قیچی را بدهید دست خانواده و اولین بار همدیگر را در مجلس عروسی ببینید. این آداب برای بستن دست و پای شما نیست، برای این است که بهتر به نتیجه برسید و بعدا در زندگیتان موفقتر باشید.