پاسخ به:جدیدترین اخبار امنیت و ویروس ها
چهارشنبه 27 دی 1391 10:21 PM
پس از جنجال خبری گسترده رسانههای آمریکایی در مورد حملات سایبری ایران به بانکهای این کشور، این ادعا توسط کارشناسان مستقل رد شد.
به گزارش سرویس امنیت و شبکه پایگاه خبری فن آوری اطلاعات ایران از fars، اگر چه پیچیدگی این حملات احتمال دست داشتن یک یا چند دولت در آنها را تقویت کرده است، اما متخصصان معتقدند نمی توان انگشت اتهام را متوجه ایران کرد.
در اواخر هفته گذشته مقامات دولتی آمریکا، ایران را مسئول حملات موسوم به DOS به چندین بانک بزرگ آمریکایی دانستند،اتهامی که از سوی مقامات کشورمان رد شد و بی اساس توصیف گردید.
بررسی های کارشناسی نشان می دهد این حملات به خوبی برنامه ریزی شده بودند و مهاجمان هم اطلاعات خوبی از نقاط ضعف شبکه های خدمات مالی در آمریکا داشته اند. شدت این حملات تا بدان حد بود که بانک ها برای نجات خود دست به دامان آژانس امنیت ملی آمریکا شدند.
پیش از این گروهی به نام عزالدین قسام مسئولیت حمله به چندین بانک آمریکایی مانند Wells Fargo، JP Morgan Chase، Bank of America و U.S. Bancorpرا پذیرفته بود و علت این کار را انتشار ویدیوهای توهین آمیز به پیامبر اسلام در سایت یوتیوب اعلام کرده بود.
اسکات هماک مدیر اجرایی شرکت Prolexic Technologies معتقد است حملات جدید به طور مکرر و با اشغال بخش اعظمی از پهنای باند سایت های بانکی آمریکایی صورت گرفتند و تنها در یکی از این حملات ترافیک DDoS به ۷۵ گیگابایت در ثانیه رسید. با توجه به اینکه چنین حملاتی به پشتیبانی گسترده نیاز دارد نمی توان آن را به یک گروه ساده و حتی هر دولتی نسبت داد.
همچنین در این حملات از شبکه ای از رایانه های آلوده برای ایجاد ترافیک استفاده شد که به طور هوشمند روشن و خاموش می شد. با توجه به اینکه سرورهای سازمان دهنده این حملات به طور آنی کنترل می شوند مقابله با آنها کار ساده ای نیست.
اسکات هماک معتقد است سازمان دهنده حملات یاد شده ابایی از شناسایی هویت خود نداشته و همین مساله باعث می شود گمانه زنی در مورد دولتی که در این کار دست داشته، دشوار شود. زیرا دولت ها معمولا تلاش می کنند جلوی افشای هویت خود را در زمان اجرای این حملات بگیرند.
مایک براون دریاسالار بازنشسته و معاون اول گروه فدرال تجاری آژانس امنیت ملی آمریکا هم معتقد است هیچ شواهدی برای اثبات این مساله که حملات یاد شده با پشتیبانی یک دولت خاص صورت گرفته باشد، وجود ندارد.
وی می افزاید: شاید بتوان نسبت دادن چنین حمله ای به ایران را ناشی از تلاش برای فشار آوردن به این کشور از سوی آمریکا و جامعه بین المللی دانست.
به نظر می رسد عزالدین قسام یک گروه هکری با دستورکار آزادیخواهانه و ملی گرایانه باشد. البته وی از هرگونه گمانه زنی در مورد عوامل واقعی این حملات هکری خودداری کرد.
Avivah Litan تحلیل گر موسسه گارتنر نیز در این مورد گفته است: برخی نهادها مانند اداره حسابرسی نرخ ارز گروه های مختلفی را عوامل احتمالی اجرای این حملات دانسته اند. برخی از این گروه ها با اغراض سیاسی و برخی دیگر با اغراض مالی دست به چنین حملاتی زده اند اما نکته مهم این است که حملات DOS یاد شده در عمل به کلاهبرداری و سرقت از حساب های مشتریان انجامیده است.
به گفته وی صرف نظر از اینکه چه کسی مسئول این حملات است، بانک های آمریکایی باید به طور جدی به دنبال ارتقای امنیت خود باشند.