شب یلدا و خوردنیهای رنگارنگ
پنج شنبه 30 آذر 1391 6:34 AM
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به شب نشینیهای شب یلدا و لزوم رعایت تغذیه سالم در این شب، گفت: آجیلها و مغزها دارای اسیدهای چرب مفید، ویتامین و مواد معدنی بوده و منبع خوبی از آنتیاکسیدانها(مواد ضدسرطانی) و فیبرها هستند ولی به دلیل میزان کالری بالا، چاقکننده هستند و توصیه میشود که در مهمانیهای مناسبتی از آجیل و مغزها کمتر استفاده شده و بیشتر از میوهها استفاده شود.
به گزارش ایسنا، دکتر پژمان بختیارینیا با مضر دانستن مصرف آجیلهای رنگی و شور اظهار کرد: بهتر است به جای مصرف آجیلهای رنگی، شور و ترش، از آجیلهای خام استفاده شود زیرا خطر دریافت نمک اضافه را کاهش میدهد. مصرف آجیلهای شور به دلیل خطراتی که دارند برای افراد دارای فشار خون بالا ممنوع است.
وی اضافه کرد: افرادی که دارای تریگلیسرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.
بختیارینیا گفت: خشکبار دارای ریزمغزیهایی مانند آهن، روی، مس، فسفر و مقادیر زیادی فیبر هستند که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و کمخونی موثر هستند ولی در مصرف آنها باید حد تعادل را رعایت کرد.
وی ادامه داد: به بیماران دیابتی توصیه میشود که از برگه آلو و آلو خشک بجای توت خشک و کشمش استفاده کنند.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به سنت مرسوم استفاده از انار در شب یلدا، یادآور شد: انار سرشار از ویتامینها و مواد آنتیاکسیدان است و در پیشگیری از تصلب شریانها، پیری زودرس، آلزایمر و سرطان مفید و مصرف آن نیز در کاهش فشار خون مؤثر است.
وی افزود: هندوانه نیز سرشار از ویتامینها و مواد آنتیاکسیدان است ولی بیماران دیابتی باید از زیادهروی در مصرف آن پرهیز کرده و به جای هندوانه از میوههایی مانند سیب و پرتقال استفاده کنند.
بختیارینیا اظهار کرد: هنگام خرید باید به تازه بودن خوراکیهای شب یلدا به ویژه خشکبار و آجیل توجه کرد و بهتر است از محصولات بستهبندی دارای مجوز استفاده شود.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: شهروندان دقت کنند که از ابتدای شب تا پایان آن با پرخوری، حجم زیادی از کالری وارد بدن خود نکنند و بهتر است در هنگام شام به ویژه از نظر محتوای آن مانند نان، برنج و چربی، از مصرف بیرویه مواد خوراکی خودداری کنند.
وی گفت: باید بین پایان غذا خوردن تا زمان خواب حداقل دو ساعت فاصله باشد.