0

معنای BYOD در دنیای آی تی یعنی چه؟

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

معنای BYOD در دنیای آی تی یعنی چه؟
یک شنبه 26 آذر 1391  7:11 AM

 

 اصطلاح BYOD مخفف واژگان Bring Your Own Device است. آوردن ابزارهای شخصی، گجت های متثل به شبکه، لپ تاپ و تبلت شخصی به محل کار معنی می دهد.

 

 
 
 
 
 
فرهنگ ورود ابزارها و گجت های شخصی و اتصال انها به شبکه های اداری گاهی معضل نامیده شده است و گاهی فرصت.
از دید کارشناسان امنیت شبکه ورود هر نوع ابزار و اتصال آنها به فولدرهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه معادل یک خطر کنترل نشده است.
از دید یک مدیر آی تی جدید این عامل به صورت بالقوه می تواند در کاهش هزینه های سازمان موثر واقع شود.
فایل سرورهای سازمان، دیتابیس سازمان، سیستم ایمیل و چت داخلی سازمان و هر نوع اطلاعات اداری می تواند از این راه مورد سوء استفاده قرار گیرد. به همین خاطر برخی شرکتهای امنیتی برای این به اصطلاخ معضل چاره های امنیتی تعریف کرده که بعنوان پالیسی جدید در سازمان مورد نظر پیاده سازی می کنند.
اما با ورود کلود کامپیوتینگ و عصر رایانش ابری ، ممکن است تمام سخت افزار و اپلیکیشن ها در سازمان به صورت فیزیکی نصب نشده باشد و بنابراین مدیر اجرایی و مدیر آی تی میزان خطر را با کلود به حداقل رسانده باشند. پس فرقی ندارد کارمند اداره از خانه یا کافی شاپ یا از اداره به دیتابیس وصل شود چرا که اپلیکیشن ها و دیتا روی کلود بوده و در فضایی ثانوی موجود است.
حالا با این اوصاف خیلی از مدیران ترجیح می دهند پول برق و انرژی ناشی از رک های غول پیکر ندهند و دیتاهای حیاتی خورد را روی کلود و در سازمانی دیگر بیاورند و آوردن ابزار و لپ تاپ توسط کارمند و تکنسین خیلی دردسر ساز نباشد. (هر چند مدیران امنیت به این راحتی قانع نمی شوند.)
برخی واژه های مترادف نیر با BYOD تعریف کرده اند مانند BYOT یا Bring Your own Technology   و یا BYOB معادلBring your own behavior.
از دید مدیر اجرایی لپ تاپ شخصی کارمند، خود یک انتی ویروس دارد، ورد خریداری شده توسط کارمند دارد، مرورگر مورد علاقه کاربر روی آن نصب است و ... و این یعنی صرفه جویی در هزینه ها.
از سوی دیگر اغلب کارمندان از فناوری های مورد علاقه خودشان استفاده می کنند و بنابرانی بر اساس علاقه خود پول می دهند. هنر مدیر آی تی این است که بحث سینک را در اداره به اجرا بگذارد تا کارمند راحت و با رعایت مسائل امنیتی کارهای روزمره خود را انجام داده و البته مسائل بیزینس اداره خود را به بیرون ندهد و نتیجه اش خلاقیت بیشتر از سوی کارمند خواهد بود.
ابزار باید بوسیله صاحبش مراقبت گردد و می توان با پالیسی جدید اگر به سرقت رفت، اطلاعات آن پاک شود تا دست نا اهلان نیفتد. (مانند تنظیمات شبکه و وایرلس و ...)
اصطلاح دیگری نیز وجود دارد بنام Inverse-BYOD که اینبار کارفرما ابزار تعریف شده ای برای دسترسی خاص به اینترنت و موضوعات خاص را چه برای اداره و چه برای استفاده شخصی در دسترس کارمند قرار می دهد و برخی فیچرها در آن به نفع اداره تعریف شده است تا کاربر بدون دغدغه و غر زدن به کارهای اداری برسد و در ضمن کارهای شخصی را نیز به صورت محدود انجام دهد.
تشکرات از این پست
bolbolz
دسترسی سریع به انجمن ها