0

کنار آمدن با زمان و زمانه

 
iran313
iran313
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 1561
محل سکونت : اصفهان

کنار آمدن با زمان و زمانه
دوشنبه 20 آذر 1391  7:25 AM

کنار آمدن با زمان و زمانه

پس از آنکه زمان را شناختیم و درسها و عبرتهای آن را به گوش جان نوشیدیم، باید نیک بدانیم که گاهی جریان حرکت و زمان برخلاف ما، اعتقاد و هویّت ماست. اینک وظیفه چیست؟

اصولاً کسی که به شناخت زمان خود موفق شده است، از تغییرات و حادثه های زمان خود به تعجب در نمی آید. بلکه با روشن بینی سعی در پیدا کردن راهکاری مناسب برای برخورد با آن تغییرات خواهد داشت. به چند گونه می توان با زمان و اهل آن برخورد کرد:

 

1 . بی تفاوتی نسبت به زمان یا اعتماد نابجا به آن

نداشتن خطّ ِ سیر درست و حرکت مبتنی بر اداره در زندگی، اشتباهی است که برخی از افراد را دچار تزویر خود می کند. اعتماد نابجا و یا بی تفاوتی نسبت به جریانات در حال انجام و از جمله احساسِ امنیّت نسبت به زمان و حوادث در جریانِ آن و یا نداشتن جبهه روشن در مقابل جریانها، موجب شکست انسان خواهد شد. پس اعتماد به زمان، موجب «شکست خوردن» و بی تفاوتی نسبت به آن، موجب «خواری» است. پس هر کس که به زمانه اعتماد کند، زمانه را به درستی نشناخته و پندهای آن را درنیافته است.

 

2 . دشمنی با زمان

هویّت هر زمان، مجموعه مولّفه هایی است که آن را به وجود آورده است و معلول تغییرات اشخاص است. به عنوان نمونه می توان هویّت یک جامعه را در نظر گرفت که پس از تغییر حاکمیت یک کشور، استراتژی یک حاکم نیز تغییر خواهد کرد و به اصطلاح می گویند: «زمانه عوض شده است» و یا اینکه غالبِ مردمی که در یک جامعه زندگی می کنند، در نحوه زندگی، پوشش، معاشرت، خوراک و افکار اجتماعی و... تابع زمانه خود هستند و به تعبیر امام علی(ع): «مردم به زمانه شان شبیه ترند تا به پدرانشان»

حال که با تغییراتی در زمان روبه رو شدیم و می خواهیم مسیری برخلاف جریان و در خلاف حرکتِ جاری داشته باشیم، دشمنی با زمان، راه صحیحی برای برخورد با این تغییرات نخواهد بود ؛ زیرا «هرکه با زمان، دشمنی ورزد، زمان، او را به خاک خواهد نشاند»

 

3 . مدارا با زمان

شخصی که واقعیتهای اطراف خود را می شناسد و باور دارد، در صفحه شطرنج زندگی، مهره ها را به گونه ای می چیند که برنده بازی باشد و با کیش دوراندیشی، زمان را مات کرده و پیروزِ بازی زندگی باشد. انسان دوراندیش، کسی است که با زمانه خود مدارا کند.

 

. امام علی(ع)؛ عیون الحکم و المواعظ، ص 126.

 . امام علی(ع) ؛ غررالحکم و دررالکلم، ح 8028 .

 . امام علی(ع)؛ عیون الحکم و المواعظ، ص 414 .

 . امام علی(ع) ؛ نهج البلاغه، نامه 31 .

 . خصائص الائمّة، ص 115.

 . امام علی(ع) ؛ غررالحکم و دررالکلم، ح 9054 .

 . امام علی(ع)؛ عیون الحکم و المواعظ، ص 27 .

امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/

 

تشکرات از این پست
abdo_61
دسترسی سریع به انجمن ها