پاسخ به: تحقيقات اقتصاد كشاورزي
پنج شنبه 23 آذر 1391 12:06 AM
3 : تحقيقات اقتصاد كشاورزي 1388; 1(4):27-43. |
منابع نوسان شکاف قيمت محصولات کشاورزي (مطالعه موردي گوشت گوساله و ماکيان) |
اردي بازار هانيه*,مقدسي رضا |
* گروه اقتصاد کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران |
اين پژوهش به بررسي و شناخت منابع نوسان شکاف قيمت گوشت گوساله و ماکيان مي پردازد. براي اين منظور از داده هاي سالانه (86 - 1380) مربوط به محصولات منتخب استفاده شده است. روش بکار رفته بر پايه مدل شناخت منابع نوسان ليفرت طراحي شده است که از قيمت هاي تجاري (قيمت داخلي و قيمت جهاني) به همراه نرخ ارز و نرخ هاي تعرفه وارداتي استفاده مي کند. نتايج بدست آمده بيانگر آن است که در بازار گوشت گوساله طي سال هاي 82 - 1380 و 86 - 1384 تغييرات نرخ تعرفه و طي سال هاي 84 - 1382 قيمت هاي جهاني بيش ترين سهم را در نوسان شکاف قيمت داشته است. هم چنين در بازار گوشت ماکيان قيمت هاي جهاني طي سال هاي 85 - 1380 و نرخ تعرفه طي سال هاي 83 - 1382 و 86 - 1385 اين نقش را به عهده داشته اند. عامل مهم ديگر بر نوسان هاي شکاف قيمت، انتقال ناقص تغييرات قيمت هاي تجاري است که اين انتقال عمدتا نه به خاطر سياست گذاري بلکه به خاطر زير ساخت توسعه نيافته بازار مي باشد. نتايج بدست آمده حاکي از آنست که مهم ترين منابع نوسان در شکاف قيمت ها، قيمت هاي جهاني و نرخ هاي تعرفه مي باشند. |
كليد واژه: قيمت توليدکننده داخلي، قيمت جهاني، نرخ ارز، نرخ تعرفه، نوسان، شكاف قيمت |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .