کاربرد منطق فازي در درجه بندي کشمش
شنبه 11 آذر 1391 2:19 AM
10 : تحقيقات اقتصاد كشاورزي پاييز 1390; 3(3):173-186. |
کاربرد منطق فازي در درجه بندي کشمش |
بريم نژاد ولي*,افتخاري آتنا |
* گروه اقتصاد کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد کرج |
در بازاريابي محصولات کشاورزي، درجه بندي آن ها بسيار مهم است. اما هزينه هاي بالا، عدم يکنواختي و تناقض هاي مرتبط با اين درجه بندي باعث بروز مشکلاتي مي گردد. به اين جهت محققان سعي در معرفي روشي خودکار براي اين مشکل دارند. هدف اصلي اين مطالعه، بررسي و تنظيم برنامه فازي، منطبق بر درجه بندي محصول کشمش و مقايسه آن با ارزيابي دستي کيفيت کشمش توسط متخصصين است. در اين مطالعه، از منطق فازي به عنوان يک سيستم پشتيبان تصميم گيري در درجه بندي کشمش استفاده شده است. با استفاده از روش هاي گوناگون، ويژگي هاي کيفي مانند رنگ، اندازه و نقص هاي کشمش اندازه گيري شد. درجه بندي کشمش با کمک کارشناسان و همين طور طراحي سيستم فازي صورت گرفت. نتايج حاصل از فرايند فازي، براي کشمش، نمرات بين 30-100 را نشان داد که دامنه نمرات براي طبقه با بهترين کيفيت 80-93، براي طبقه متوسط 60-80 و براي طبقه با پايين ترين کيفيت، 33-60 است. در نهايت نتايج به دست آمده از نمره گذاري فازي، توافق کلي 80% را با نتيجه کار کارشناسان نشان مي دهد. |
كليد واژه: منطق فازي، درجه بندي، کشمش |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .