تاثير تغييرات قيمت و درآمد بر الگوي مصرف برنج در شيراز
شنبه 11 آذر 1391 2:17 AM
5 : تحقيقات اقتصاد كشاورزي پاييز 1390; 3(3):77-100. |
تاثير تغييرات قيمت و درآمد بر الگوي مصرف برنج در شيراز |
رمضاني اميري هاجر*,بخشوده محمد |
* گروه اقتصاد کشاورزي، دانشگاه شيراز |
در اين مطالعه، براي بررسي اثر تغييرات قيمتي و درآمدي بر الگوي مصرف کنندگان شهر شيراز، از سيستم تقاضاي تقريبا ايده آل درجه دو استفاده شده است. داده هاي تحقيق با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه با گروه هاي درآمدي مختلف بدست آمده است. يافته هاي اين تحقيق نشان داد که ميان انواع برنج هاي داخلي رابطه جانشيني، ميان برنج هاي وارداتي نيز رابطه جانشيني وجود دارد و رابطه ميان برنج هاي داخلي و وارداتي مکملي است. بنابراين انواع برنج هاي داخلي و وارداتي هر کدام جداگانه به صورت جايگزين جهت توزيع بين مصرف کنندگان خود وارد بازار مي شوند. مصرف کنندگان نيز با توجه به سليقه ها و قدرت خريد، برنج مورد نظر خود را تقاضا مي کنند. در مواردي نيز که اقشار مختلف جامعه با قيمت بالاي برنج هاي داخلي مواجه هستند و قادر به مصرف يکدست برنج هاي داخلي نمي باشند، برنج هاي هندي و پاکستاني که خوش پخت و دانه بلند هستند را خريداري کرده و هنگام پخت، براي ايجاد طعم و عطر مناسب، مقداري برنج ايراني به آن اضافه مي کنند. |
كليد واژه: برنج، کشش، سيستم تقاضاي تقريبا ايده آل درجه دو |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .