0

آشنایی با فناوری های مخابرات سیار - نسل چهارم(LTE)

 
abiri064
abiri064
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 479
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:آشنایی با فناوری های مخابرات سیار
جمعه 17 آذر 1391  3:57 PM

 

در این قسمت نسل های فراتر از نسل دوم و نسل سوم را بطور مختصر توضیح می دهم.

در این قسمت می خوانیم :

نسل 2/5 ( سرویس رادیویی بسته عمومی)

نسل 2/75 (نرخ داده بهبود یافته برای تکامل GSM )

سیستم های دیجیتال پکتی ( نسل سوم )

 

نسل 2/5 ( سرویس رادیویی بسته عمومی)

نسل 2/5 در واقع یک مرحله بین فناوری های بی سیم سلولی نسل2 و نسل3 است. عبارت نسل 2/5 برای توصیف سیستم های نسل دویی که علاوه بر دامنه سوئیچ مداری، در دامنه سوئیچ بسته ای هم پیاده سازی شده اند، به کار می رود. البته لازم نیست که حتماُ سرویس های سریعتری ارائه دهد، چرا که محدود کردن شکاف های زمانی برای سرویس های " سوئیچ مداری سرعت بالای داده" استفاده می شود.

شبکه های سلولی نسل دوم مانند GSM، که فقط برای انتقال صوت مورد استفاده قرار می گیرد، ذاتاُ دارای تکنولوژی سوئیچ مداری هستند و شبکه های نسل 2/5 مانند GPRS، مدل گسترش یافته شبکه های نسل های دوم هستند که از تکنولوژی سوئیچ مداری برای انتقال صوت و از سوئیچ بسته ای برای تبادل دیتا استفاده می کنند.

در بخش رابط هوایی سوئیچینگ مداری، در کل طول تماس، یک کانال ترافیکی کامل به مشترک اختصاص داده می شود. این در حالی است که در موارد ترافیک خوشه ای نظیر اینترنت، این کار بسیار نا کار آمد است، ولی در سیستم های سوئیچینگ بسته ای، یک کانال تنها در زمان مورد نظر به کاربر اختصاص داده می شود و بلافاصله بعد از هر ارسال بسته ای، آزاد می گردد. بنابراین کاربران مختلف می توانند از یک کانال فیزیکی بطور مشترک استفاده کنند. تکنولوژی بسته ای GPRS بر مبنا سستم GSM موجود، برای رفع این مشکل توسعه یافته است، بنابرین کاربرانGPRS از سرعت دسترسی و نرخ داده بالاتری برخوردار می شوند.

نسل2/75 (نرخ داده بهبود یافته برای تکامل GSM )

شبکه های GPRS با معرفی کدینگ 8PSK به شبکه های EDGE ارتقا یافتند. " نرخ داده ای پیشرفته برای تکامل GSM " ( EDGE ) ، GPRS پیشرفته ، یک فناوری تلفن همراه دیجیتال سازگار با نسل پیشین است که اجازه می دهد نرخ انتقال داده بیشتری داشته باشیم.

EDGE به عنوان بخشی از خانواده GSM استاندارد شد و پتانسیل شبکه های GPRS/GSM را تا 3 برابر افزایش می دهد. از جمله امکانات این نسل می توان به امکان اتصال به اینترنت ، امکان ارسال یک پیام به چند نفر ، برقراری تماس تلفنی همزمان با چند مخاطب و ارسال پیام های چند رسانه ای اشاره کرد.

 

سیستم های دیجیتال پکتی ( نسل سوم )

نسل سوم از اواخر سال 1995 کم کم وارد عرصه مخابرات سیار شد از مزایای عمده آن بر سیستم های نسل دوم نرخ بیت بالاتر، پشتیبانی همزمان صدا و تصویر با توجه به نرخ بیت بالا، قابلیت انعطاف پذیری بیشتر، سرویس های دسترسی چندگانه همزمان برای یک کاربر و . . . است.

در واقع نسل سوم، نسلی از استانداردهای مخابرات سیار است که خصوصیات " مخابرات سیار بین المللی -2000 " را به اجرا در آورد. سرویس های کاربردی شامل: تلفن صوتی بیسیم در مساحت وسیع، دسترسی به اینترنت سیار، تلویزیون همراه و تماس های ویدئویی . همه در یک محیط سیار قابل استفاده هستند.

استندار های " مخابرات سیار بین المللی -2000 " ( IMT-2000 ) یک نسل از خصوصیات انتقال داده ای هستند که به وسیله اتحادیه بین المللی مخابرات تنظیم شده است .

 

استاندارد های زیر بطور معمول به عنوان نسل سوم برند شده اند:

سیستم جهانی مخابرات سیار ( استاندارد شده توسط 3GPP ) که نخست در سال 2001 پیشنهاد شد. این سیستم ابتدا در اروپا، ژاپن و پین ( البته با واسط های رادیویی متفاوت) مورد استفاده قرار گرفت و در سایر نقاط جهان زیر ساخت سیستم GSM نسل دوم حاکم بود. اکثر تلفن های سلولی معمولا ترکیبی ازGSM و UMTS هستند . چندین واسط رادیویی پیشنهاد شده است :

  • متداول ترین و اصلی ترین واسط رادیویی " دسترسی چندگانه با تقسیم کد-پهن باند" نامیده میشود.
  • واسط رادیویی " تقسیم زمان- دسترسی چندگانه با تقسیم کدهمگام " در سال 2009 تجاری شد ولی تنها در چین عرضه شد.

سیستم CDMA-2000 که نخست در سال 2002 پیشنهاد شد. این سیستم بطور اختصاصی در آمریکای شمالی و کره جنوبی استفاده شد. 

 

 

لطف خدا و رحمت یزدانم آرزوست

بیمار عشق اویم و درمانم آرزوست ***** بر خوان لطف اویم و احسانم آرزوست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها