خیارشور
سه شنبه 25 آبان 1389 2:32 PM
خیارشور
|
● آب نمک برای شور :
از جمله مهمترین مسائل در بالا بردن کیفیت شور مرغوبیت مواد مصرفی و بدون منفذ بودن شیشه یا ظرف مربوطه است.
● شور انداختن
با توجه به ظرف مورد نظر و اینکه چقدر آب شور لازم دارد محاسبه کرده چهار
یا پنج لیتر آب مورد نیاز را بردارید در ظرف حرارت دهید تا جوش آید آنگاه
در آن به قدر لازم نمک ریخته آنقدر که اگر انگشت خود را در آب فرو بردید
خوش نمک ما یل به شور باشد نه بی نمک یا از شدت نمک تلخ باشد (و یا می توان
در ازای هر دو لیوان آب یک قاشق نمک بریزید) بگذارید تا خوب بجوشد
وسبزیجات معطر از قبیل نعنا و ترخون را در آب ریخته تاعطر انها را به خود
جذب کند ادویه خیار شور را اضافه کرده و به ازا هرلیتر آب یک استکان سرکه
به آن اضافه کنید و پس از چند جوش حرارت آن را خاموش نمائید وبگذارید تا آب
سرد شود شما می توانید این آب را روی موادی که می خواهید شور بیاندازید
بریزید و روی درب ظرف را یک لایه مشنبا بیندازید تا جای نفوذ نداشته باشد. و
در را محکم بسته و به مدت ۱۰ الی ۲۰ روز صبر کنید .
● خیارشور
● مواد لازم :
▪ خیار قلمی کوچک ۲ کیلو
▪ آب ۵ لیتر
▪ نمک ۵۰۰ گرم
▪ نعنا و مرزه چند ساقه
▪ سرکه ۱ پیمانه
▪ سیر ۱ بوته
▪ ادویه خیارشور ۱ قاشق چایخوری سر پر
● روش تهیه:
آب را در ظرف بزرگی بجوشانید نمک را به آن اضافه کنید و آن را بجوشانید تا
خوب حل شود سرکه و ادویه خیارشور را به آن اضافه کنید وچند جوش دیگر به آن
بدهید خیارها را شسته وسیر را پاک کرده شسته وخشک کنید خیار را در ظرف شیشه
ای در گشاد بچینید و لابلای آن حبه های سیر و ساقه های نعنا ومرزه قرار
دهید سپس مخلوط آب ونمک و سرکه را به آن بیافزاییدو درب آن را طوری ببندید
که به هیچ وجه منفذی نداشته باشد ۱۵ تا ۲۰ روز بطول میانجامد تا خیار شور
حاضر گردد. |
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...