طراحی و سخت افزار
تبلت 10.1 اینچی Galaxy Tab 10.1 یک دستگاه فوق العاده است. بدنه از پلاستیک بسیار مرغوب و با کیفیت ساخته شده و در صورت اعمال فشار به نقاط مختلف هیچ خمشی در آن مشاهده نمیگردد. دکمههای پاور و کنترل صدا تنها دکمههای فیزیکی موجود بر روی بدنهی این تبلت هستند. به جز آنها یک جک هدفون در کناره، یک پورت ورودی شارژر و یک شیار سیم کارت هم وجود دارد که در کل باعث شدهاند ظاهر دستگاه آراسته و ساده باشد. با قطر تنها 8.6 میلیمتر مقدار خیلی کمی از 8.8 میلیمتر iPad 2 در قطر باریکتر میباشد. همچنین همانطور که اشاره کردیم در حد چند گرم سبکتر نیز هست. این را در نظر بگیرید که Galaxy Tab 10.1 مجهز به نمایشگر 10.1 اینچی میباشد در حالی که iPad 2 نمایشگر 9.7 اینچی دارد. نمایشگر Galaxy Tab 10.1 فقط کمی از نمایشگر iPad 2 بزرگتر است ولی رزولوشن خیلی بالاتر 1280X800 پیکسل در برابر رزولوشن 1024X600 پیکسل iPad 2 را ارایه میکند که عالیست. در حقیقت رزولوشن نمایشگر Galaxy Tab 10.1 در حد نمایشگر لپتاپهای بزرگتر میباشد. این نمایشگر از نوع لمسی خازنی است که حساسیتی عالی و بینقص را ارایه میدهد.
بیشینهی روشنایی و کیفیت تولید رنگ نمایشگر در حد بسیار عالی و مثال زدنی قرار دارد و با توجه به اندود ضد بازتابی که دارد کیفیت دید در زیر نور آفتاب آن نیز کاملا عالیست. البته رزولوشن بالاتر باعث میشود که متون کمی ریزتر باشند ولی در عوض مثلا در مرورگری وب فضای بیشتری از صفحهی یک وب سایت در یک نما نمایشگر داده میشوند که خیلی خوب است.
در قلب این تبلت اکنون شاهد یک پردازندهی دو هستهای از شرکت intel با سرعت ساعتی 1 گیگاهرتز هستیم. چنین پردازندهای توان بسیار زیادی را تولید میکند تا با سرعت خیلی زیادی بتوانید با تبلت خود کار کنید. پردازندهای که بر روی iPad 2 قرار گرفته است هم دقیقا پردازندهای دو هستهای با سرعت ساعتی 1 گیگاهرتز ولی ساخت خود کمپانی اپل میباشد. این باعث شده تا انجام هر عملی از جمله مرورگری وب، انجام بازیهای رایانهای و یا حتی نمایش فیلمهای 720p HD با کیفیت و روانی کاملا عالی انجام شود. این تبلت همانند iPad 2 در سه نسخهی 16, 32, 64 گیگابایتی تولید شده است. البته این تبلت به دو دستهی Wi-Fi و Wi-Fi+3G نیز تقسیم شده است. در نسخهی Wi-Fi شما فقط میتوانید با سرویس دهندههای وایرلس محلی و یا سرویسهای WiMax به شبکه دسترسی پیدا کنید. ولی در نسخهی Wi-Fi+3G میتوانید با قرار دادن سیم کارت اپراتورهایی که از 3G پشتیبانی میکنند هم علاوه بر سرویسهای وایرلس به اینترنت متصل شوید.
در قسمت پشتی این تبلت لنز یک دوربین 3.2 مگاپیکسلی قرار دارد. این دوربین کیفیتی کاملا بالاتر و رزولوشنی بیشتر از رزولوشن دوربین iPad 2 را ارایه میدهد. با این حال اصولا از یک تبلت برخلاف گوشیهای موبایل انتظار دوربین با کیفیت را نداریم چرا که تصور کنید ما با یک تبلت 10 اینچی وسط خیابان در حال عکاسی هستیم! با این حال این دوربین 3.2 مگاپیکسلی کیفیتی متوسط را ارایه میدهد و در ضمن دارای توانایی فوکوس خودکار و فلاش LED هم هست. بعلاوه دوربین توانایی ضبط ویدیویی 720p HD را هم دارد. یک دوربین دوم VGA نیز در قسمت بالای نمایشگر (در صورتی که تبلت را به صورت افقی در دست بگیرید) قرار گرفته است. در حقیقت چنین طرز قرارگیری مشخص میکند که طرز در دست گرفتن صحیح Galaxy Tab 10.1 برخلاف iPad 2 به صورت افقی است و نه عمودی.
نرمافزار
همانطور که اشاره کردیم این تبلت از سیستم عامل Android 3.0 معروف به Honeycomb بهره میبرد. این نخستین نسخهی سیستم عامل آندروید مخصوص تبلتها میباشد. نسخههای پیشین آندروید بر روی گوشیهای هوشمند و تبلتها مشترک بودند. ولی نسخهی 3 این سیستم عامل کاملا مناسب صفحهی بزرگ تبلتها و کاربری آنها طراحی شده است. همچنین در آینده احتمالا نسخهی 3.1 هم بر روی Galaxy Tab 10.1 نصب میشود.
Honeycomb دارای اینترفیسی کاملا نوین در طراحی میباشد تا متناسب دستگاههای با نمایشگر بزرگ باشد. از ویژگیهای این اینترفیس جدید میتوان به یک Action Bar یا نوار عملیات، یک Option Group که در قسمت بالای صفحه قرار گرفته است، پنج صفحهی خانگی قابل تنظیم با تاکید بسیار بر روی ویجتها، یک لیست نرمافزارهای اخیر برای راحتی بیشتر کار در مولتی تسکینگ یا انجام اعمال چند وظیفهای، یک صفحه کلید مجازی با طراحی جدید، یک مرورگر اینترنت جدید و Copy & Paste بهبود یافته اشاره کرد که بیشتر این تغییرات واقعا مثبت بودهاند. مرورگر بسیار روان و سریع است و در ضمن قابلیت نمایش محتوای Adobe Flash را هم دارد. در کل احساس مرورگری که به ما میدهد به خوبی احساس مرورگری با رایانهی خانگی میباشد.
انعطافپذیری ویجتها را هم بسیار دوست داشتیم. به خصوص اینکه به نظر ما اکنون بر روی یک تبلت با نمایشگر بزرگ کارآمدتر هم هستند. صفحه کلید مجازی نیز کلیدهای بزرگی دارد و به محض اینکه به آن عادت کردید، تایپ کردن با آن فوق العاده راحت میباشد. البته همهی نکاتی که دربارهی آن وجود دارند هم مثبت نمیباشد. به خصوص اینکه وقتی وارد بعضی از سایتها میشویم متاسفانه تبلت ما به عنوان یک گوشی شناسایی میشود و ما با نسخهی موبایل آن سایت مواجه میشویم. برای مثال در مورد سایت Facebook بدین گونه بود. با اینکه بیشتر اوقات مرورگر خیلی عالی توانایی باز کردن سایتهای تمام Flash و سنگین را دارد، ولی گاهی اوقات هم دچار Crash یا شکست در باز کردن آنها میشود. همچنین نوعی Lag یا تاخیر زمانی در Home Screen یا صفحهی خانگی را وقتی که با سه ویجت یا بیشتر اشغال شود را مشاهده کردیم. بسیاری از نرمافزارها و برنامههای موجود در Android Market برای دستگاههای با نمایشگر کوچکتر هستند و برای نمایشگری با چنین قطری طراحی نشدهاند. بنابراین اگر در هنگام اجرا آنها را resize کنید واقعا دیگر آن زیبایی را نخواهند داشت.
باتری
بر روی این تبلت از یک باتری لیتیومی 6800 میلیآمپری استفاده شده است. در تست استاندارد مصرف باتری که انجام دادیم، Samsung Galaxy Tab 10.1 فراتر از حد انتظار کار کرد به طوری که پس از iPad 2 از نظر شارژدهی باتری در ردهی دوم قرار میگیرد. در تست انجام شده، در حالی که روشنایی نمایشگر بر روی 65 درصد قرار داشت، Wi-Fi روشن بود و یک ویدیو را بر روی حالت Loop قرار داده بودیم، باتری فقط کمی کمتر از 10 ساعت دوام آورد که این عالیست. در صورت کم کردن روشنایی نمایشگر احتمالا تا یازده ساعت هم دوام میآورد. حتی سیستم عامل Android 3.0 هم به نظر نمیرسد که تاثیر منفی بر روی شارژدهی باتری داشته.
جمع بندی
در کل Samsung Galaxy Tab 10.1 همانند مدل قدیمیتر Galaxy Tab 7 که در سال 2009 معرفی شد تاثیر بسیار مثبتی روی ما گذاشت. به جرأت میتوانیم بگوییم که Galaxy Tab 10.1 بهترین تبلت آندروید موجود در بازار و حتی بهتر از Motorola Xoom است. از جهات بسیاری و به خصوص طراحی، باریکی و شارژدهی باتری میتواند با iPad رقابت کند. بنابراین اگر به دنبال یک تبلت بسیار عالی همانند iPad 2 میگردید و در ضمن سیستم عامل Android Honeycomb را بیشتر دوست دارید، Samsung Galaxy Tab 10.1 گزینهی بسیار مناسب است.
کیفیت ساخت بسیار عالی
بهرهگیری از سیستم عامل Android 3.0
سبک و جمع و جور (باریکتر از iPad 2)
فقدان پورت HDMI
منبع : www.digikala.com