ترشی شپله
سه شنبه 25 آبان 1389 9:05 AM
ترشی شپله
|
شپله گیاهی است بوته ای که در مرداب های اطراف شهرستان همدان می روید.
این گیاه خاصیت زیادی دارد و از فواید آن می توان به درمان نفخ، درمان
کمردرد و پادرد، آرتروز و درد مفاصل اشاره کرد. شپله برای رفع چربی خون
مناسب است.
شپله به صورت تازه و آب نمک خورده در بازارهای مرکزی همدان یافت می شود.
این گیاه اوایل تابستان به بازار آورده شده و تا نیمه های مردادماه نیز
یافت می شود.
شپله تازه تلخ است و معمولاً فروشندگان این گیاه نوع آب نمک خورده آن را
به بازار می آورند و اگر کسی شپله تازه خریداری کرد بهتر است.
به مدت یک ماه آن را در آب نمک قرار داده و در طول این یک ماه تنها یکی- دو بار آب آن عوض شود.
سپس شپله از آب نمک بیرون آورده و در ظرفی ریخته شود، بعد یک قاشق
مرباخوری نمک به آن اضافه کرده و کمی بعد سرکه به مواد اضافه شود. دو تا
سه هفته بعد ترشی جا می افتد.
|
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...