آموزش گام به گام جاوا اسکریپت - توابع جاوا اسکریپت
سه شنبه 30 آبان 1391 9:03 AM
برای جلوگیری از اجرای یک قطعه کد توسط مرورگر می توانید آن را در یک تابع قرار دهید.
یک تابع شامل کدهایی است که زمانی که یک رویداد خاص رخ دهد و یا تابع فراخوانی شود اجرا می شود.
شما ممکن است یک تابع را در هر جایی از صفحه فراخوانی کنید ( یا حتی در صفحات دیگر اگر تابع در داخل فایل با پیوند ".js" جا سازی شده باشد.)
تابع در هر دو قسمت "head" و یا "body" می تواند تعریف شود.
اگر چه برای اطمینان از اینکه قبل از فراخوانی ، آن تابع توسط مرورگر خوانده و بارگذاری شده است می توانید آن را در قسمت < head > قرار دهید.
دستورالعمل برای ایجاد تابع:
function functionname(var1,var2,...,varX) { some code }
Var1,var2,… متغیرها و مقدارها را به تابع می فرستند} و { آغاز و پایان یک تابع را تعیین می کنند.
توجه: یک تابع بدون پارامتر باید بعد از نام تابع شامل پرانتز () باشد.
function functionname() { some code }
توجه: حساس به حروف بزرگ / کوچک بودن در جاوا اسکریپت را فراموش نکنید! کلمه ی function باید با حروف کوچک نوشته شود وگرنه پیغام خطا صادر می شود . اگرچه ما اسم تابع را برای فراخوانی باید دقیقا به همان شکلی که تعریف شده است بنویسیم.
<html> <head> <script type="text/javascript"> function displaymessage() { alert("Hello World!"); } </script> </head> <body> <form> <input type="button" value="Click me!" onclick="displaymessage()" /> </form> </body> </html>
اگر خط alert("Hello world!!") در مثال بالا داخل تابع قرار نگرفته بود ، این خط به محظ لود صفحه اجرا می شد. حالا قبل از اینکه کاربر دکمه را فشار دهد اسکریپت اجرا نمی شود.
ما باید یک رویداد onclick را به دکمه برای اجرای تابع displaymessage() اضافه کنیم تا با کلیک بر روی دکمه این تابع فراخوانی شود.
نکات بیشتری در مورد رویدادهای جاوا ایکریپت را در فصل رویدادها یاد خواهیم گرفت.
عبارت بازگشتی برای تعیین مقدار بازگشتی تابع استفاده می شود .
بنابراین ، توابعی که مقدار بازگشتی دارند باید از این عبارت استفده نمایند.
مثال
تابع زیر باید حاصلضرب دو تابع را برگرداند
<html> <head> <script type="text/javascript"> function product(a,b) { return a*b; } </script> </head> <body> <script type="text/javascript"> document.write(product(4,3)); </script> </body> </html>
زمانی که شما تابع بالا را فراخوانی می کنید شما باید دو پارامتر را به تابع بفرستید.
p=product(2,3);
مقدار بازگردانده شده از تابع 6 است و این مقدار میتواند داخل متغیر یا برای نمایش روی صفحه استفاده شود.
زمانی که شما یک متغیر را داخل تابع اعلان می کنید ، متغیر فقط داخل تابع می تواند مقدار بگیرد . زمانی که شما از تابع خارج می شوید متغیر از بین می رود. به این متغیرها ، متغیرهای محلی می گویند. شما می توانید چندین متغیر محلی با یک نام را در داخل توابع مختلف استفاده کنید . زیرا متغیرهای محلی فقط در داخل تابع شناخته شده اند.
زمانی که شما یک متغیر را خارج از تابع تعریف می کنید، همه ی توابع داخل آن صفحه آن را می پذیرند . عمر این متغیرها از زمانی که تعریف می شوند شروع می شود و زمانی که صفحه بسته می شود پایان می یابد.
مدیر تالار های: