نشانههای آنفلوآنزا در کودکان
دوشنبه 22 آبان 1391 10:10 PM
بیماری آنفلوآنزا یک بیماری مسری است و می تواند طی مدت زمان کمی، بسیاری از افراد جامعه را مبتلا کند. در کودکان کمسن به دلیل عدم توانایی در بیان کامل حال خود، این بیماری بیشتر تاثیر می گذارد.
علت بیماری آنفلوآنزا، ویروس می باشد که می تواند به راحتی از یک فرد به فرد دیگر سرایت کند. بیماری آنفلوآنزا در میان کودکان بسیار شایع می باشد و معمولا پس از طی دوره خود، بدون هیچ گونه عوارض جدی بهبود می یابد، اما ممکن است این بیماری در برخی کودکان شدید باشد.
علائم آنفلوآنزا
بدن درد
تب
سردرد
اسهال
احساس ضعف و خستگی
خواب آلودگی
تحریک پذیری بیش از حد
کاهش اشتها
استفراغ
احساس خستگی
آبریزش بینی
احتقان بینی
سرفه
گلودرد
در ابتدا ممکن است والدین با خستگی بیش از حد کودک خود در انجام فعالیت های روزمره و بازی کردن روبرو شوند و یا ممکن است متوجه بی اشتهایی او در خوردن غذاها گردند
اشتباهاتی در مورد آنفلوآنزا
علایمی که درباره آنفلوآنزا گفته شد، در میان سایر بیماری ها نیز بسیار شایع است و ممکن است با بیماری های دیگری اشتباه گرفته شود. بیماری هایی مانند سرماخوردگی ، عفونت های تنفسی و یا حتی دندان درآوردن در کودکان نیز تقریبا همین علایم را در کودک ایجاد می کند.
بنابراین والدین عزیز به محض مشاهده این علایم به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنند تا تشخیص دقیق بیماری در کودکشان داده شود و درمان بر طبق بیماری برای او تجویز گردد.
هشدارهایی به والدین
نوزادان در مقایسه با سایر افراد بیشتر در معرض خطرات و عوارض ناشی از بیماری آنفلوآنزا قرار دارند.
1- اگر نوزاد کمتر از سن سه ماهه دارید که به آنفلوآنزا مبتلا شده است و تب بالایی دارد و یا اگر کودک زیر سن یک سالگی دارید که تب شدید دارد و به آنفلوآنزا مبتلا شده است، سریعا به مراکز پزشکی مراجعه کنید و مراقبت های لازم را برای او به عمل آورید.
2- اگر پوشک کودک دائما خیس است (از دست دادن شدید آب بدن در اثر اسهال) و یا مشکلات تنفسی دارد، حتما او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.
پیشگیری از آنفلوآنزا
آنفلوآنزا اگرچه یک بیماری مسری است، اما می توان با رعایت نکاتی ساده از بروز و شیوع آن پیشگیری کرد :
شستن دست ها با آب و صابون
1- دست های کودک خود را پس از تماس با آلودگی ها با آب و صابون بشویید و همیشه دست های او را تمیز نگه دارید. همان طور که می دانید کودکان مدام دست های خود را به دهان و چشم های خود می زنند.
معمولا پس از انجام بازی های کودکانه، دست های کودکان کثیف می شود و باید آن را با آب و صابون شست. تکرار این رفتار توسط پدر و مادر منجر به تبدیل این رفتار به عادت در کودکان می شود و سبب می شود تا کودکان در سنین بزرگسالی نیز دست های کثیف خود را بشویند و از انتقال انواع بیماری ها از دیگران به خودشان جلوگیری کنند.
2- اگر به یک مهمانی رفتید و فهمیدید که کسی در آن جمع بیمار است، کودک خود را از او دور نگه دارید و در صورت امکان از بردن کودک خود به این مجالس خودداری کنید، زیرا کودکان خیلی زود بیماری اطرافیان را می گیرند.
3- می توانید کودک خود را از سن شش ماهگی به بعد، نسبت به آنفلوآنزا واکسینه کنید. البته باید پزشک این کار را تجویز کند و تزریق این واکسن هر سال باید تکرار شود.
4- سعی کنید اسباب بازی های کودک خود را به طور مداوم بشویید. اسباب و لوازمی که کودک بیشترین میزان تماس را با آنها دارد، مانند لباس های کودک، ملافه های خواب، بالش خواب و ... را به طور مرتب بشویید.
در صورت بیمار شدن کودک، رعایت چه نکاتی ضروری است؟
- اگر کودک به آنفلوآنزا مبتلا شد، باید بدانید که چند روز (حدود پنج روز) بیماری او به طول می انجامد. اما گاهی اوقات سرفه های او برای مدت دو هفته ادامه دارد و بهبود نمی یابد.
استراحت کردن کودک در این شرایط بسیار ضروری است. حتما لازم است والدین شرایطی را فراهم کنند تا کودک به راحتی نیروی از دست رفته خود را به دست آورد
- مصرف مایعات زیاد و مقوی مانند انواع آب مرکبات، عصاره گوشت و سوپ و... بسیار مناسب است.
- مصرف به موقع هر گونه دارو و یا آمپول که پزشک تجویز کرده است را فراموش نکنید.
تذکرات
1- رعایت هریک از این موارد، محافظت نسبی را در برابر ابتلا به آنفلوآنزا در کودک ایجاد می کند و شانس او را برای ابتلا به آنفلوآنزا کاهش می دهد.
2- در فصل شیوع آنفلوآنزا که معمولا پاییز و زمستان است بیشتر مراقب کودکان خود باشیم. در این فصل از دست دادن و روبوسی با افراد خودداری کنیم، زیرا ممکن است آنها حامل این بیماری باشند.
3- گاهی اوقات، عدم استراحت به موقع و کافی در کودکان منجر به بروز برخی بیماری ها از جمله آنفلوآنزا می شود، زیرا در صورت عدم استراحت کافی سیستم ایمنی بدن تعادل خود را از دست داده و دیگر توانایی مقابله با انواع عفونت هایی که به بدن حمله می کنند را ندارد، بنابراین به سرعت فرد به انواع بیماری ها مبتلا می شود.
4- برخی اوقات، عدم نظارت صحیح والدین بر برنامه غذایی مناسب کودک منجر به بروز بیمار ی ها می شود. کمبود عنصر خاصی در بدن فرد را آماده ابتلا به انواع بیماری ها می کند.
بنابراین همه شرایط کودک خود را در نظر بگیرید و علت بیماری ایجاد شده را در او جویا شوید و سعی کنید با تامین شرایط مناسب برای سلامت کودک، او را از خطر ابتلا به انواع بیماری ها مصون نگه دارید.