پاسخ به: جایگاه دانشگاه از دیدگاه امام خمینی (ره)
دوشنبه 22 آبان 1391 1:25 PM
عامل دوم، همانگونه كه ذكر شد، ساختهشدن افراد از جهات معنوی، انسانی و خدایی است. از این رو است كه امام خمینی (ره) با نگرشی ژرف به ابعاد گوناگون، از جمله به این مسأله توجه كرده و با كلامهای گوهربار خود راه را نشان دادهاند.
ایشان درخصوص عامل و جهت دوم میفرمایند: «شما دانشگاهیها كوشش كنید كه انسان درست كنید؛ اگر انسان درست كردید، مملكت خودتان را نجات میدهید»، «دانشگاه باید مركز درستكردن انسان باشد»، «دانشگاهها را مركز تربیت قرار دهید؛ علاوه بر دانش، تربیت لازم است. اگر یك دانشمندی تربیت نداشته باشد، مضرّ است»، «دانشگاه را باید شما رو به خدا بیرید، رو به معنویت ببرید. و همه درسها هم خوانده بشود، همه درسها هم برای خدا خوانده بشود»؛ و بالأخره در فرازی دیگر، با اشاره به هر دو عامل تخصص و تعهد در كنار هم، میفرمایند: «اگر دانشگاه واقعا دانشگاه باشد و دانشگاه اسلامی باشد، یعنی در كنار تحصیلات، تهذیب هم در آنجا متحقق باشد، تعهد هم باشد، یك كشوری را اینها میتوانند به سعادت برسانند».
پس ملاحظه میشود كه امام خمینی(ره) در این مجموعه از بیانات، ضمن اشاره به اینكه دانشگاه باید مركز تربیت، انسانسازی و خداجویی باشد، كسب تخصص را هم لازم میشمرند. نپرداختن به چنین موضوعی را باعث نابودی كشور ذكر میكنند و متخصص غیرمتعهد و فاقد تربیت انسانی را به حال كشور مضرّ میدانند.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی