10- ماهی تابه ای که به شما آشپزی درس می دهد
مخترعین: Humberto Evans,Mike Robbins,Kyle Moss,Yuan Wei
شرکت تولید کننده محصول:Circuit Lab. Inc.
نام اختراع:Patellingent
هزینه ساخت:20,000$
Humberto Evans دانشجویی بود که جای اینکه غذایش را کنار دوستانش در سلف دانشگاه بخورد، ترجیح می داد خودش برای خودش آشپزی کند درحالی که دوست صمیمیش Mike Robbins حتی نمی توانست یک تخم مرغ نیمرو کند .اما وقتی Evans تصمیم گرفت برایش دستورهای آشپزی پله پله را آماده کند او نیز وسوسه شد که آشپزی یاد بگیرد.این دو متوجه شدند که خیلی ها مثل Robbins وجود دارند که به آشپزی علاقه دارند اما مهارت کافی برای انجام این کار را ندارند.آنها تصمیم گرفتند به کمک دو مهندس تازه فارغ التحصیل از دانشگاه MIT یعنی Kyle Moss و Yuan Wai اولین ماهی تابه هوشمند جهان را بسازند. ماهی تابه با استفاده از سنسور های حرارتی دمای خودش را اندازه می گیرد وبا استفاده از فناوری Bluetooth که در فرستنده اش در دسته ماهی تابه وجود دارد اطلاعات را بر روی یک اپ موبایلی نمایش می دهد.اَپ موبایلی با توجه به اطلاعات رسیده از ماهی تابه ،به شما دستور می دهد که دقیقا که زمانی چه کاری را برای پختن غذای دلخواهتان انجام دهید.Evans می گوید سعی شده تا حد امکان تمام اطلاعات و دستور های پخت غذای های مختلف در برنامه موبایل مربوط به این ماهی تابه موجود باشد.
کسانی که از این ماهی تابه استفاده می کنند هم می توانند از حالت آموزشی دستگاه استفاده کنند که به آشپز اعلام می کند دقیقا چه کاری انجام دهد و هم می توانند به صورت آزاد از این ماهی تابه استفاده کنند و فقط اطلاعات مربوط به حرارت را بر روی دستگاه تلفن همراه خود مشاهده کنند. گروه سازنده امیدوار است علاقه مندان به آشپزی بتوانند با استفاده از این ماهی تابه که Pantelligent نام دارد از غذاهای سالم بهره مند شوند تا در نتیجه این کار باعث افزایش میزان سلامت در جامعه شود.
9- پرینتری که مدار های الکتریکی را پرینت می کند
مخترعین:Katarina Ilic,Alroy Almeida,Jesus Zozaya,James Pickard
شرکت تولید کننده محصول:Voltera
نام اختراع:V-One
هزینه ساخت:200,000$
سه دانشجوی الکترومکانیک دانشگاه Waterloo واقع در Ontario کانادا به نام های Alray Almeida , Jesus Zozaya و James Pickard از کار طاقت فرسای طراحی مدار های الکتریکی خسته شده بودند که این ایده به ذهنشان رسید که دستگاهی طراحی کنند که آنها را از این وضعیت خلاص کند.آنها پول هایشان را روی هم گذاشتند و ساخت دستگاهی را به یک کارخانه سفارش دادند تا این کار را برایشان انجام دهد. آنها قبلا دیده بودند که پرینترهای سه بعدی انواع مختلفی از مدل ها با جنس های متفاوت را پرینت می کنند و می دانستند که اگر یک پرینتر سه بعدی با جوهر مخصوص داشته باشند می توانند مدار ها را به شکل سه بعدی پرینت کنند و سرعت کار طراحی را افزایش دهند .اما مواد به کار رفته در مدارهای الکتریکی سخت تر و ضخیم تر از آنی بودند که بتوان از آنها به عنوان ماده پایه پرینتر سه بعدی استفاده کرد وقتی همه آنها در سال ۲۰۱۳ فارغ التحصیل شدند به کمک گروهی از متخصصان رشته نانو فناوری گروه Katrina Ilic را تشکیل دادند تا بتوانند ایده های خود را عملی کنند.دو سال از شروع کار آنها گذشته و این تیم آماده می شود تا دستاورد خود رابا نام V-One به بازار عرضه کند.
این دستگاه توانایی پرینت سه بعدی مدارهای رسانا و بردهایی از جنس فایبرگلاس را دارد و اگر از مواد سخت تری به عنوان جوهر (ماده پایه)در آن استفاده شود ،کاربر قادر خواهد بود حتی نمونه ای از اجزای همین دستگاه را نیز پرینت کند. آلمیدا به عنوان مدیر این پروژه امیدوار است این دستگاه بتواند نسل جدیدی را در طراحی های مهندسی ایجاد کند. او می گوید: این دستگاه به همگان ثابت می کند علم الکترونیک، می تواند آنقدر ها هم سخت نباشد.
8- آزمایشگاه پزشکی کوچک در اندازه یک Music Box
مخترعین:Manu Prakash,George Korir
شرکت تولید کننده محصول:Stanford University
نام اختراع:Punchcard Programmable Microfluidics
هزینه ساخت: $50,000
در سال ۲۰۱۱ یک روز وقتی Manu Prakash در حال بازی با یک Musicbox بود متوجه شد مکانیسم چرخ دنده ای دوار آن می تواند یک ست شیمیایی هم باشد. بیشتر دستگاه های "Lab On A Chip" یا در واقع کیت های کوچکی که یک آزمون شیمیایی خاص را انجام می دهند نیازمند وجود تکنسین ها و ابزار ها و آزمایشگاه های پیشرفته و گران قیمت برای قرار دادن مایع آزمایشگر درون چیپ دستگاه هستند، اما یک مکانیسم دستی می تواند نیاز ما را به همه این ها از بین ببرد. ایده Parkash حتی نیاز به نیروی راه انداز الکتریکی ندارد و با دست کار می کند.
Prakash که مسئول یک آزمایشگاه در دانشگاهStanford ایالات متحده است از کمک George Korir، یک دانشجوی تازه فارغ التحصیل شده، برای ساخت دستگاهی ساده با کاربرد علمی بالا و پیچیده که شبیه به یک Musicbox بود، کمک گرفت.در ابتدا آنها باید می فهمیدند الگوی قرارگیری واکنش دهنده ها برای تولید آزمایشگر در دستگاه چگونه است تا بتوانند با ایجاد یک ترتیب منظم در مخلوط شدن مواد شیمیایی مورد نیاز،واکنشی طراحی کنند که طی آن ماده آزمایشگر از واکنش دهنده ها تولید شود. آنها بعد از بیست و چند نمونه آزمایشی به مدل نهایی خود رسیدند که نتیجه آنقدری کارآمد هست که قابلیت تولید در حجم انبود را داشته باشد. انواع دیگر آزمایشگرهای موجود در بازار قیمتی در حدود ۱۵۰۰ دلار دارند در حالی که قیمت Musicbox آزمایشگر ساخته Parkash و همکارش در حدود ۵ دلار خواهد بود. همچنین علاوه بر قیمت بسیار مناسب تر نسبت به سایر دستگاه های مشابه، استفاده از آن نیز بسیار آسان است.برای استفاده از آن کافیست دسته چرخنده Musicbox را بچرخانید تا با حرکت رول متحرکی که واکنش دهنده ها روی آن قرار دارند حباب واکنش دهنده ها توسط سوزن تعبیه شده روی دستگاه بترکد تا واکنش گر ها به ترتیب با هم مخلوط شوند و طی واکنش شیمیایی ایجاد شده آزمایشگری ایجاد شود که شما برای انجام تست شیمیایی احتیاج دارید.میزان کاربرد این دستگاه بسیار بسیار گسترده خواهد بود به طوری که با وجود واکنش دهنده های متفاوت و یک نمونه خون می توان بسیاری از بیماری ها یا ناهنجاری ها را تشخیص داد.