0

هر روز مطالبی زیبا و جالب از تکنولوژی

 
AliFanoodi
AliFanoodi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 17248
محل سکونت : خراسان جنوبی

پارادوکس سرفیس پرو؛ کاملاً مدرن، مطلقاً کهنه!
پنج شنبه 16 آذر 1391  3:59 PM

 

 

899 دلار پول خیلی زیادی برای یک تبلت 10.6 اینچی با ظرفیت 64 گیگابایت است؛ البته در بعضی کشورها، خیلی بیشتر از خیلی زیاد. 70 دلار گرانتر از گرانترین آیپد، و البته فاقد قابلیت سیم کارت و بدون GPS. ولی به هر حال این قیمتی است که مایکروسافت بر روی ارزان ترین سرفیس مجهز به نسخه ویندوز 8 پرو قرار داده. 

تخمین ها حاکی از این است که برادر کوچکتر، یعنی سرفیس RT در سه ماه پایانی 2012 چیزی در حدود 1 میلیون نسخه فروش خواهد کرد (آمارها دامنه ای از زیر 1 میلیون تا 1.3 میلیون را دارند). این در حالی است که این روزها تبلت ارزانی مثل نکسوس 7 ماهی 1 میلیون فروش می کند و اپل هم در فصل قبلی، به طور میانگین هر ماه 4.5 میلیون آیپد فروخته که انتظار می رود در فصل منتهی به کریمس، فروش هر دو رشد زیادی داشته باشد.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا ببینیم سرفیس پرو، این محصول "مدرن" مایکروسافت، واقعاً در کدام دسته قرار می گیرد؛ یک تبلت خیلی گران، یک اولترابوک نصفه نیمه، یا فقط یک تجربه "کهنه" شکست خورده. 
 

نگاه های مختلف به سرفیس پرو  

 

899 دلار قیمت پایه برای سرفیس پرو است. اگر بخواهید آن را با تایپ کاور بخرید 1028 (با تاچ کاور 1018) دلار باید هزینه کنید. رقمی که در اصل برای خرید یک اولترابوک با ظرفیت 64 گیگ، نمایشگر لمسی فول HD با قطر 10.6 اینچ، وزن 903 گرم، ضخامت 13.5 میلیمتر، و قلم استایلوس به هیچ وجه زیاد نیست. مایکروسافت گفته بود سرفیس پرو را به اندازه یک اولترابوک قیمت گذاری خواهد کرد، و خب، به قولش نیز وفا کرد. 

عمر باتری 4 تا 5 ساعت (که می شود نصف عمر باتری سرفیس RT)، برای یک تبلت -هر تبلتی با هر قیمتی، بسیار کم است چون از تبلت ها انتظار می رود که با یک بار شارژ حدود 9 تا 10 ساعت کار کنند؛ یعنی تقریباً به اندازه یک روز استفاده کامل.

SurfaceClock.jpg

در سمت دیگر 4-5 ساعت برای یک اولترابوک تقریباً 11 اینچی با قیمت 1028 دلار اصلاً بد نیست. شاید مک بوک ایر 11 اینچی کمی بالاتر از 5 ساعت کار کند، ولی این دلیل پشت کردن به سرفیس پرو نیست چون با رزولوشن 1920 در 1080 خود، دست بالا را دارد. همچنین نسبت به مک بوک ایر، صفحه لمسی و قلم استایلوس را به عنوان مزیت در فهرست مشخصاتش می بینیم. 

در مقایسه با هر یک از تبلت های پر فروش -انواع آیپد و نکسوس 7- سرفیس پرو بسیار گران قیمت گذاری شده و البته باتری ضعیفی هم دارد. اینها دردناک هستند. اما وقتی با یک اولترابوک مقایسه شود، اوضاع چندان بد نیست: در برخی زمینه ها بهتر، و البته در برخی زمینه ها ضعیف تر. 

مسئله این است که به جز از جنبه قیمت گذاری، سرفیس پرو را نمی توان یک اولترابوک کامل دانست. پایه پشتی و کیبورد آن وقتی پشت میز نشسته باشید تقریباً عالی عمل می کنند، ولی تاچ پد آن تقریباً بدترین در کلاس خودش است؛ ابعاد و توانایی های آن مثل تاچ پد نت بوک های ارزان است، نه اولترابوک ها. 

این موارد سرفیس پرو را (با ارفاق!) بدل به یک خرید بد می کنند. مشتریان به ناچار آن را با دیگر دستگاه های موجود در بازار که به لحاظ شکل و شمایل و محدودیت ها در کنار آن قرار می گیرند، یعنی تبلت ها، مقایسه خواهند کرد و این مصیبت بار است؛ هر چقدر هم که شما بگویید این یک تبلت نیست، ولی مقایسه ها اجتناب ناپذیر هستند، حتی اگر به زعم شما غلط باشند. بنابراین مایکروسافت باید خریداران را به این سمت هل بدهد که سرفیس پرو را نه یک تبلت مثل همه تبلت ها، بلکه بیشتر یک اولترابوک در نظر بگیرند. ولی خودمانیم، عجب اولترابوک عجیب و غریبی. به درد سرش می ارزد؟ 

جای دادن سرفیس RT در دسته بندی های رایج سخت بود، برای سرفیس پرو نیز به همچنین. لااقل سرفیس RT از لحاظ وزن و ضخامت و عمر باتری نزدیک به یک آیپد بود و چیزهایی اضافه بر آن را ارائه می کرد، مثل کیبورد کاور، پایه پشتی، و برنامه های مجموعه آفیس. البته سرفیس RT هم با آفیس سعی در قالب کردن خودش به عنوان یک پی سی دارد، ولی کمبودها و ناسازگاری برنامه ها، آن را در چنین مقایسه ای ناکام می گذارد. مگر آنکه تام کروز از پس این مأموریت با عنوان «غیرممکن» بر آید.

Surface_Pro_600px.jpg

اما در سمت دیگر کیبورد کاور و محیط دسکتاپ به راستی به سرفیس پرو می آیند، زیرا نسخه حرفه ای ویندوز 8 را با پردازنده x86 اجرا می کند و این یعنی روی کاغذ با تمام نرم افزارهای ویندوز سازگاری دارد، هر چند ممکن است با معدودی از آنها هم نسازد. بنابراین از این منظر، سرفیس پرو یک پی سی است و البته که ظاهر آن شبیه پست پی سی است! حتی چنانچه نخواهید مثل یک پی سی سنتی با تاچ پد کیبورد آن کار کنید، باز هم در درون، چه بپذیرید و چه نپذیرید، یک پی سی است. 

سرفیس RT تجربه ای "فرا تبلتی" را ارائه می کند. "فرا" را معادل "آفیس" در نظر بگیرید. اگر آفیس در سرفیس به کارتان نمی آید، فرا را حذف کنید تا بشود یک تبلت عادی. ولی اگر به آن وابسته اید، مطمئن باشید کار با سرفیس لذت بخش خواهد بود. 

اما سرفیس پرو؛ مسلماً یک "فرا فرا تبلت" نیست. چون واقعاً در مقایسه با مشخصات سرفیس RT، "به عنوان یک تبلت" چیز اضافه ای ندارد، اما "به عنوان یک پی سی" ویژگی های کلیدی دیگری دارد که باعث می شود آن را یک "فرا پی سی" بنامیم. چیزی که مایکروسافت می گوید آینده بازار تبلت ها خواهد بود. البته قرار گرفتن قابلیت های یک پی سی در قالب یک تبلت، باعث می شود خیلی ها آن را کهنه بدانند؛ آیا این منصفانه است؟ پاسخ با شما. 

نتیجه نهایی تلاش های مایکروسافت شده محصولی که یک مشت از مشخصات تبلت ها را با یک بغل (بزرگ) از مشخصات پی سی ها در هم آمیخته و یک جا در خود دارد، ولی در عین حال جایگزین ایده آلی برای هیچ کدام نیست. اگر سرفیس پرو را رقیب تبلت ها بدانیم، نتیجه یک فاجعه محض است ولی در مقایسه با اولترابوک ها، برد با هیچ یک نیست؛ زیرا نسبت به یکدیگر هم مزیت و هم کمبود دارند. 

سرفیس پرو، تنها دستگاه در نوع خود نیست. لشگر هیبریدی ها به زودی زود روانه بازار خواهند شد. سامسونگ با آتیو اسمارت پی سی و اسوس با ترنسفورمر بوک به میدان آمده اند که هر کدام یک تبلت پی سی با سی پی یو قوی را در کنار داک کیبورد به شما ارائه می کنند. در سمت دیگر سونی Duo 11 و دل XPS 12 Duo را داریم که مکانیسم های کشویی-ایستایی خاص خود را برای مخفی کردن کیبورد در پشت نمایشگر لمسی دارند.

a27r-460.jpg

ولی هیچ یک از دستگاه های یاد شده قابلیت تبلت بودن را مثل سرفیس پرو در ذهن تداعی نمی کنند. چون یا لولای متصل شونده به نمایشگر دارند و یا ضخیم تر و سنگین تر هستند. البته رقبای مستقیمی هم برای سرفیس می توان بر شمرد مثل اچ پی Slate 500، ولی آن یک اسلیت پی سی است.

hp-slate1-300x165.jpg

بوی قدیمی بودن آمد؟ بله، واقعیت این است که مایکروسافت در 10 سال گذشته تلاش کرده تا تبلت پی سی ها را زنده کند (موفقیت کمی هم به دست آورده). مسلماً ویندوز 8 این نوع دستگاه ها را به رتبه بالاتری ترقی خواهد داد ولی مشخص نیست که آیا تقاضای قابل توجهی برای این استایلوسی های تبلت وار در بازار امروز وجود خواهد داشت یا خیر. 

تا حدودی جای تعجب است که چرا سازندگان پی سی ها به این نوع طراحی (تبلت پی سی) که مشخصات آن در قالب لپ تاپ های مرسوم بهتر و کاربردی تر است، تن داده اند. نیازی به ذکر این مورد نیست که طراحی هایی مثل اولترابوک های دارای صفحات لمسیخیلی خیلی بهتر می توانند تجربه کار با پی سی را برای مشتریان رقم بزنند و قطعاً پتانسیل بالاتری هم برای تبدیل شدن به خط اصلی بازار دارند. 

بنابراین چالش مایکروسافت فقط این نیست که سرفیس پرو را از مقایسه شدن با تبلت ها در امان بدارد. برای موفقیت این محصول، حتی تشبیه آن به لپ تاپ یا اولترابوک هم کار غلطی است، حرف خودمان را پس می گیریم! در عوض این کارها، مایکروسافت باید آن را به عنوان یک دسته سوم به مردم معرفی کند. یعنی کمی از هر دو، هم تبلت و هم پی سی که می شود تبلت پی سی؛ دستگاهی که می تواند بهترین وسیله برای رفع نیازهای افراد علاقمند به آن دو گونه دیگر باشد. 

این پیام (دستگاهی جایگزین تبلت و پی سی) هم پیامی قدیمی است که مایکروسافت در 10 سال اخیر، همیشه در رساندن آن به مردم شکست خورده. اما بدون در نظر داشتن این شکست هم سرفیس پرو راه سختی در پیش دارد؛ راهی که از هر سوی آن مقایسه های مختلف به سمتش شلیک می شود: یک تبلت گران، یک اولترابوک نصفه نیمه و ناکارا، یا یک تبلت پی سی که خانواده ای کهنه و شکست خورده به حساب می آیند. 

این بود پارادوکس سرفیس پرو؛ کاملا مدرن، مطلقاً کهنه! 

http://narenji.ir/6197-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D9%88%DA%A9%D8%B3-%D8%B3%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%B3-%D9%BE%D8%B1%D9%88

هی گنه کرديم و گفتيم خدا مي بخشد...
عذر آورديم و گفتيم خدا مي بخشد...
آخر اين بخشش و اين عفو و کرامت تا کي...!!!
او رحيم است ولي ننگ و خيانت تا کی...!!!
بخششي هست ولي قهر و عذابي هم هست...
آي مردم به خدا روز حسابي هم هست...
زندگي در گذر است...
آدمي رهگذر است....
زندگي يک سفر است....
آدمي همسفر است...
آنچه مي ماند از او راه و رسم سفر است...
 
"رهگذر ميگذرد"
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها