اظهار نظر های نمایندگان مجلس در رابطه با طرح سوال از رئیس جمهور
جمعه 19 آبان 1391 12:12 AM
به گزارش تالار مجلس راسخون، برخی از نمایندگان مجلس،اظهار نظرهایی در رابطه با طرح سوال از رئیس جمهور کرده اند.ما به برخی از آن ها در این گزارش اشاره ای خواهیم داشت.
برخی اظهارنظرهای مخالفان طرح:
امروز روزخوبی برای مجلس نبود/لزوم ترجیح مصالح کشور به منافع جریانی
حجتالاسلام سید محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با انتقاد از اعلام وصول طرح سؤال از رئیسجمهور در شرایط فعلی کشور اظهار کرد: امروز روز خوبی برای مجلس نبود؛ مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیرشان تأکید داشتند که آرامش و وحدت در کشور را حفظ کنیم و همچنین ایشان فرمودند که ایجاد تنش و اختلاف در کشور خیانت است.
نبویان ادامه داد: دریافت سؤال از رئیسجمهور و همچنین نمایندگان مجلس که این کار را انجام دادند، کار خوبی نبود و این اقدام نه تنها در راستای فرمایشات رهبری نیست بلکه به اعتقاد من مقابل فرمایشات ایشان هم است.
وی با بیان اینکه اعلام وصول طرح سؤال از رئیسجمهور کار نادرستی بود، گفت: برخی نمایندگان توجیهاتی برای این اقدامشان میآورند؛ مثلاً میگویند که حق ما این است که این سؤال را مطرح کنیم که این توجیه درست نیست؛حق ما این است که مصالح کشور را در نظر بگیریم و آن را بر منافع خودمان ترجیح دهیم.
نبویان تصریح کرد: باید وحدت را حفظ کنیم و بر حل مشکلات مردم تأکید داشته باشیم و قوانینی مصوب کنیم که موجب خدمترسانی دولت به مردم باشد.
نماینده مردم تهران همچنین اظهار داشت:نکته دیگری که موجب تعجب میشود، این است که برخی نمایندگان گفتند که رهبری باید مستقیماً به ما بگویند تا ما دست از سؤال برداریم که به نظر من این توجیه بسیار نامناسبی است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر پیگیری این موضوع خدمت به نظام نیست.
حفظ آرامش در کشور با اقداماتی مانند سوال از رئیس جمهور محقق نمی شود
مردم بندرعباس٬ ابوموسی٬ حاجی آباد٬ بندرخمیر و قشم گفت: رهبر انقلاب در سخنان اخیرشان بر لزوم حفظ آرامش در کشور تاکید کرده اند بنابراین ما نیز از هیئت رئیسه انتظار داشتیم جمع بندی بهتری نسبت به طرح سوال از رئیس جمهور می داشت و با عجله اقدام به این کار نمی کرد.
کوچک زاده به اعلام وصول طرح سوال از رئیس جمهور توسط علی لاریجانی، 17 نفر از نمایندگان مجلس، به همراه وی از صحن علنی خارج شدند.
یکی از نمایندگانی که از صحن علنی خارج شد ابوالقاسم جراره نماینده مردم هرمزگان بود،وی در همین راستا در گفت وگو با شبکه ایران، با اشاره به اینکه نباید نمایندگان مجلس برخلاف نظر رهبر انقلاب عمل کنند گفت: رهبر انقلاب در سخنان اخیرشان بر لزوم حفظ آرامش در کشور تاکید کرده اند بنابراین ما نیز از هیئت رئیسه انتظار داشتیم جمع بندی بهتری نسبت به طرح سوال از رئیس جمهور می داشت و با عجله اقدام به این کار نمی کرد.
وی ادامه داد: حفظ آرامش در کشور با اقداماتی مانند سوال از رئیس جمهور محقق نمی شود.
جراره در عین حال با اشاره به اینکه ابزارهایی مانند سوال و یا استیضاح از جمله حقوق مجلس است گفت:علیرغم این مسئله مشاهده کردیم که سوال از رئیس جمهور در گذشته نه تنها نتیجه مثبتی نداشت بلکه مجلس با این اقدام نگرانی مردم را بیشتر کرد.
نماینده مردم هرمزگان خاطر نشان کرد: از نمایندگان انتظار داتشیم که پس از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع پرشور دانش آموزان،طرح سوال از رئیس جمهور بر اساس تعامل و بدون این که دوباره حاشیهای ایجاد شود، انجام گیرد.
روح الله حسینیان: احمدی نژاد هر چه بگوید اختلاف ایجاد می شود
به گزارش آریا، این عضو ارشد جبهه پایداری در پاسخ به سوال خبرنگار آریا مبنی بر اینکه آیا تلاش حدادعادل در جلسه امروز برای جلوگیری از آبستراکسیون صحت دارد گفت:ما به هیچ وجه قصد آبستراکسیون نداشتیم که کسی بخواهد جلوی آن را بگیرد.
حسینیان تاکید کرد: رییس جمهور حتما باید پاسخگوی مشکلات فعلی باشد. اما پس از سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اتحاد قوای سه گانه این مساله-سوال از رییس جمهور- با این سرعت نه ضروری و نه مفید است . وی با بیان اینکه معتقدیم راه های دیگری هم برای حل و فصل این قضایا وجود دارد گفت: ما از سخنان رهبری استنباط کردیم سوال از احمدی نژاد در شرایط فعلی به نفع مملکت نیست؛ از این رو مخالف این موضوع هستیم
حسینیان در مورد ناگفته های احمدی نژاد و اینکه او بنا دارد برخی مسایل را در جلسه مجلس بیان کند گفت: نمی دانم احمدی نژاد چه چیزی می خواهد بگوید علم غیب هم ندارم اما می دانم ایشان هر چه بگوید جز ایجاد اختلاف و به هم خوردن اتحادی که فعلا برقرار است هیچ خاصیت دیگری ندارد؛ یعنی نه مشکلات مردم حل می شود و نه اینکه سخنان وی در مجلس فایده ای خواهد داشت . عضو ارشد پایداری تاکید کرد: استراتژی رهبری اتحاد قواست که باید رعایت شود.
برخی اظهارنظرهای موافقان این طرح:
رئیس جمهور باید در مجلس خائنان را معرفی کند
به گزارش افق نیوز؛ نادر قاضی پور نماینده ارومیه نیز در تذکری گفت: بنده سوال از رئیس جمهور را امضا کردهام پس هم نگرفتهام آدمهایی که از طرف ما صحبت میکنند وکیل ما نیستند ما خودمان وکیل خودمان هستیم. فرمایشات مقام معظم رهبری روی چشم ماست ما سربازان جان بر کف هستیم.
وی ادامه داد: باید نهایتاً جنابعالی یا آقای ابوترابی نایب رئیس مجلس نظر آقا را به مجلس بگوید چرا که در موضوعات مختلف از جانب شما و آقای ابوترابی نظرات آقا به ما رسیده است.
قاضی پور گفت: سوال از رئیس جمهور حق ماست. اوضاع آشفته بازار این را ایجاب می کند رئیس جمهور به مجلس بیاید و خائنان را اعلام کند و قوه قضائیه با خائنان برخورد کند. ما می خواهیم حقایق روشن شود. سئوال به قوت خود باقی است.
لاریجانی در پاسخ به قاضی پور گفت من که عرض کردم این موضوع از موضوعاتی است که مجلس که نخبگان کشور هستند باید در این مورد تصمیم گیری کنند ما هم در هیات رئیسه وظیفهای داریم که طبق آیین نامه عمل می کنیم. باز هم تکرار می کنم دستوری از طرف رهبری در این زمینه نیامده است اگر میآمد خدمت شما عرض میکردم.
وی گفت: من تعجب میکنم به راحتی از رهبری خرج میشود من که مسئول مجلس هستم به شما عرض می کنم دستوری وجود ندارد آقایان هر برداشتی دارند محترم است ما مشکلی نداریم اما از نظر آیین نامه نمیتوانیم براساس برداشت عمل کنیم. باید ضابطه مدونی داشته باشیم.
درباره این سوال رهبر انقلاب چیزی به مجلس نگفتند
به گزارش افق نیوز،به دنبال عدم اعلام وصول این طرح تا دقایقی بعد از این اظهار نظر لاریجانی،عوض حیدرپور نماینده شهرضا و نماینده منتخب امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهور که در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه برای شنیدن پاسخ نمایندگان رئیس جمهور حضور یافته بود طی سخنانی مجدداً نسبت به عدم اعلام وصول این طرح اعتراض کرد.
وی گفت: من در کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان منتخب نمایندگان سوال کننده حضور یافتم. سوال مورد بررسی قرار گرفت نتایج خوبی هم گرفتیم اما قانع نشدیم. یک هفته مجلس تعطیل بود و شما به وظیفه قانونی خودتان عمل نکردید. هم اکنون هم اعلام وصول آن را به پایان جلسه موکول کردید.
حیدرپور خاطرنشان کرد: آقا فرمایشاتی فرمودند و خود ما از ارادتمندان آقا هستیم و فرمایشات آقا را روی چشممان می گذاریم اما درباره این سوال رهبر انقلاب چیزی به مجلس نگفتند. جوسازیهایی می شود که متاسفانه دوستانی از آقا خرج میکنند.
مسئول شرایط فعلی اقتصاد دولت است