پاسخ به:استانه اشرفیه
دوشنبه 15 آبان 1391 8:39 PM
اماکن مذهبی - آستانه اشرفیه:
امامزاده سيد علي كيا - لشتنشا: اين آرامگاه در دهكده اژدها بلوچ لشتنشا واقع شده است و نقشه آن چهارضلعي است كه در برابر هر ضلع ، ايواني قرار دارد. سقف ايوانها در جلو، روي ده ستون چوبي بر سرستونهاي زيباي قديمي ، استوار شده است. ازاره دروني بنا و ايوانها همه با كاشيهاي هفت رنگ پوشش شده است. شيوه نقشاندازي بر روي اين كاشيها چنان است كه آثار دوره زنديه را تداعي ميكند. از ويژگيهاي ديگر اين بنا وجود يك علم پر نقش با آرايه جالب قديمي است كه از نظر هنر فلز كاري و پرداخت حجمهاي زيبا ، به خصوص سرِ دواژدها ، از نمونههاي با ارزش هنر فلزكاري بشمار ميآيد. اين امامزاده از نوادگان امام موسي كاظم (ع) است و سنگ مرمري به تاريخ 1230 هجري قمري دارد.
امامزاده سيد جلال الدين اشرف - آستانهاشرفيه : اين بقعه در 34 كيلومتري شرق رشت و در شهر آستانه اشرفيه واقع شده است. بنا به شجره نامه موجود ، آقا سيد حسين يا سيد ابراهيم معروف به سيد جلال الدين اشرف ، پسر امام موسي كاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) است. بناي اوّليه اين آرامگاه در سال 311 هجري قمري به دستور گوهر شاد خانم از فرمانروايان گيلان ساخته شد. در سال 1356 خورشيدي ، به جاي آن بنايي وسيع و مجلل ساختند. اين بقعه اينك رواقهاي بسيار، سقفهاي آينه كاري شده و گنبدي با كاشيهاي ظريف دارد. زائر سرا ، كتابخانه ، مسجد ، حسينيه و سرايهداري از تأسيسات جنبي اين زيارتگاه است.
آرامگاه آپير جنگلي - آستانه اشرفيه: آرامگاه آپيرجنگلي از مشايخ صوفيه در بازكياگوراب ، ميان آستانه اشرفيه و لاهيجان واقع شده است. بناي بقعه ، ساختماني قديمي و آجري است. كف آن با كاشيهاي سبز قديمي فرش شده است. سقف صحن آن تاق مدور دارد كه گنبد بنا در زير بام آن پنهان شده است. از ديگر ويژگيهاي بقعه به مقرنسهاي گچي ظريف سفيدكاري شده و پوشش سفال ميتوان اشاره كرد.
آثار تاریخی - آستانه اشرفیه:
آرامگاه دكتر محمد معين - آستانه اشرفيه: آرامگاه دكتر محّمد معين مؤلف فرهنگ فارسي معين ، در آستانه اشرفيه واقع شده و جلوه ويژهاي به اين شهر بخشيده است. آرامگاه اين دانشمند فقيد كه از چهرههاي برجسته ادبيات و فرهنگ ايران زمين است از مكانهايي است كه همواره مورد بازديد شيفتگان فرهنگ پارسي قرار ميگيرد.
حاشا که بچه بسیجی میدان را خالی کند!
شهید ابراهیم همت