0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مقايسه روشهاي استخراج پيگمان (کاروتنوئيد) از مخمر Sporobolomyces ruberrimus H 110
دوشنبه 20 آذر 1391  4:32 PM

 4 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1384; 1(2 (نيمه دوم)):33-42.
 
مقايسه روشهاي استخراج پيگمان (کاروتنوئيد) از مخمر Sporobolomyces ruberrimus H 110
 
رضوي سيدهادي*,رضايي كرامت اله,مارك ايوان
 
* گروه علوم و مهندسي صنايع غذايي، دانشکده مهندسي بيوسيستم کشاورزي، دانشگاه تهران
 
 

در اين تحقيق، استخراج كاروتنوئيد ها از يك سوش مخمر جديد Sporobolomyces ruberrimus H110 توسط روشهاي مختلف فيزيكي و شيميايي مورد بررسي و تحقيق قرار گرفته است. استفاده ار غلظت هاي مختلف اسيد كلريد ريك (2/0 و 5/0 نرمال) در دو حرارت 55oC و 75oC و همچنين استفاده از حلال DMSO جزء روش هاي استخراج شيميايي استفاده شده در اين مطالعه بودند. اعمال روش سونيكاسيون و سايشي با استفاده از گلوله هاي ريز شيشه اي از روشهاي فيزيكي استخراج در اين پژوهش بوده است. در بين تمامي روش هاي بکار رفته شده، روش استفاده از حلال شيميايي DMSO و روش سايشي جزء موثرترين روشهاي اعمال شده بودند كه از نظر مقايسه، روش سايشي با استفاده از دستگاه سايشي گلوله اي داراي راندماني حدود %30 بالاتر از روش DMSO بود. از ديگر مزاياي اين روش، عدم استفاده از حلال هاي سمي آلي و در نتيجه بهداشتي بودن محصول استخراج شده مي باشد.

 
كليد واژه: استخراج، پيگمان، کاروتنوئيدها، Sporobolomyces ruberrimus، DMSO، Bead beater
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها