0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي برخي خصوصيات فيزيكي ارقام دانه كانولاي ايران
دوشنبه 20 آذر 1391  4:29 PM

5 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1385; 2(1 (نيمه اول)):53-61.
 
بررسي برخي خصوصيات فيزيكي ارقام دانه كانولاي ايران
 
رضوي سيدمحمدعلي*,يگانه زاد سميرا,صادقي عليرضا,ابراهيم زاده شيرين,نيازمند اعظم
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در اين مطالعه، خواص هندسي، ثقلي و اصطکاکي چهار واريته کانولاي متداول در ايران (به نامهاي اس ال ام، هايولا، اكاپي و اورينت) با ميانگين رطوبتي 6.5% مورد بررسي قرار گرفت. خواص هندسي و ثقلي شامل: طول و قطر دانه، ميانگين هندسي قطر، ضريب کرويت، وزن هزار دانه، حجم، دانسيته واقعي، دانسيته توده اي و تخلخل بودند. نتايج نشان داده است که دامنه طول دانه ها از 1.925 تا 2.153 ميلي متر، دامنه قطر دانه ها 1.541 تا 1.93 ميلي متر، حداکثر ميانگين هندسي قطر 2 ميلي متر در واريته هايولا و حداقل آن 1.669 ميلي متر در واريته اس ال ام، حداکثر ضريب کرويت 0.93 در واريته هايولا و حداقل آن 0.85 در واريته اس ال ام، وزن هزار دانه از 3.06 تا 4.07 گرم، دامنه حجم از 2.34 تا 3.25 ميلي متر مکعب در واريته هاي اورينت و هايولا، دانسيته واقعي از 1156 تا 1302 کيلوگرم بر متر مکعب در واريته هاي اكاپي و اورينت، دانسيته توده اي از 710.92 تا 738.79 کيلوگرم بر متر مکعب در واريته هاي هايولا و اس ال ام و تخلخل بين 37% تا 44.2% در واريته هاي اكاپي و هايولا مي باشد. هم چنين در اين پژوهش خواص اصطكاكي دانه کانولا شامل زاويه هاي ريپوز پر کردن و تخليه و ضريب اصطکاک استاتيکي روي پنج سطح اصطکاکي (شامل آهن گالوانيزه، شيشه، فايبرگلاس، لاستيک و تخته سه لا) اندازه گيري شدند. زاويه هاي ريپوز پر کردن و تخليه به ترتيب در دامنه 28.54-27.88 درجه و 27.60-25.48 درجه به دست آمدند و در كليه واريته ها بيشترين ضريب اصطكاك مربوط به سطح لاستيكي و كمترين آن مربوط به شيشه بود.

 
كليد واژه: كانولا، خواص هندسي، خواص ثقلي، خواص اصطكاكي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها