0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تشخيص خامه هاي رنگ شده به عنوان يكي از تقلب هاي زعفران توسط روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا
دوشنبه 20 آذر 1391  4:26 PM

 4 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1385; 2(2 (نيمه دوم)):33-44.
 
تشخيص خامه هاي رنگ شده به عنوان يكي از تقلب هاي زعفران توسط روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا
 
حقيقي بهزاد*,فيضي جواد,همتي كاخكي عباس
 
* مركز تحصيلات تكميلي در علوم پايه، دانشگاه زنجان
 
 

يك روش كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا با آشكارسازي فرابنفش- مريي براي تشخيص زعفران هاي تقلبي ناشي از افزودن خامه هاي رنگ شده با رنگهاي طبيعي استخراج شده از گلبرگ زعفران، روناس، گلرنگ و چغندر قرمز به زعفران خالص ارايه شده است. كروماتوگرامهاي عصاره آبي- متانولي (50% حجمي- حجمي) زعفران خالص و زعفران هاي تقلبي با استفاده از ستون فاز معكوس C18، گراديان خطي از 20 تا 80 % متانول در آب به مدت يك ساعت با سرعت جريان 1 ميلي ليتر در دقيقه در دماي 30oC ثبت گرديد. تست آماري آناليز واريانس دو بعدي برروي داده هاي حاصل از آناليز كروماتوگرام هاي زعفران خالص و زعفران هاي تقلبي به ترتيب در طول موج هاي 520 (يا 254)، 402 (يا 254)، 260 و 535 (يا 440) نانومتر اعمال و حضور خامه هاي رنگ شده با محلول هاي رنگي استخراج شده از گلبرگ زعفران (وزني 1/9%<)، خامه هاي رنگ شده با محلول هاي رنگي استخراج شده از گلرنگ (وزني 6/14%<)، خامه هاي رنگ شده با محلول هاي رنگي استخراج شده از روناس (وزني 1/9%<) و خامه هاي رنگ شده با محلول هاي رنگي استخراج شده از چغندر قرمز (وزني 3/14%<) به وضوح شناسايي شدند.

 
كليد واژه: زعفران، كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا، تقلب، خامه هاي رنگ شده
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها