0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مقايسه و ارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميايي و تقلبات عسل هاي منطقه شيراز توليد شده در فصول مختلف
شنبه 11 آذر 1391  4:16 PM

 6 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1387; 4(2 (نيمه دوم)):57-69.
 
مقايسه و ارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميايي و تقلبات عسل هاي منطقه شيراز توليد شده در فصول مختلف
 
قيصري حميدرضا*,حميديان شيرازي اميررضا
 
* گروه بهداشت مواد غذايي، دانشكده دامپزشكي، دانشگاه شيراز
 
 

عسل همان شيرابه گياهان است که بوسيله زنبور عسل جمع آوري شده و پس از تغيير ماهيت در کندو ذخيره مي شود. خواص ظاهري عسل مانند رنگ، عطر، بو و غلظت به منطقه پرورش زنبور، آب و هوا و فصل برداشت بستگي دارد. به منظور بررسي کيفيت و تقلبات موجود در عسلهاي عرضه شده در شهرستان شيراز تعداد 96 نمونه عسل در طي 4 فصل سال 1386 جمع آوري گرديد و مورد ارزيابي آزمايشگاهي با تستهايي چون جستجوي قند تجاري، فعاليت دياستاز، هيدروکسي متيل فورفورال (HMF3)، تعيين ميزان قندهاي احيا کننده، ساکارز، نسبت فروکتوز به گلوکز، pH، اسيديته آزاد، رطوبت، خاكستر، هدايت الكتريكي، مواد جامد نا محلول (S.S4) و انحراف نور پلاريزه قرار گرفتند. پس از آناليز آماري نتايج مشخص گرديد که در فصلهاي بهار، تابستان، پاييز و زمستان به ترتيب در %25، %37.5، %16.7 و %45.83 از نمونه هاي عسل و در مجموع %31.25 از کل عسلها تقلب صورت گرفته است.
با توجه به نتايج اين مطالعه استفاده از آزمايشات ساده، سريع، ارزان و مطمئن جهت بررسي تقلبات عسل بر روي عسلهاي ارايه شده (سنتي و بسته بندي هاي کارخانجات) در ارتباط با جلوگيري از انجام تقلبات و پيگرد متخلفان به طور گسترده توسط مرکز مرتبط با اين امر پيشنهاد مي گردد.

 
كليد واژه: عسل، تقلب، فصل، خصوصيات فيزيکوشيميايي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها