بررسي برخي خصوصيات مهندسي دانه بارهنگ
پنج شنبه 9 آذر 1391 9:32 AM
2 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1388; 5(2 (نيمه دوم)):88-96. |
بررسي برخي خصوصيات مهندسي دانه بارهنگ |
رضوي سيدمحمدعلي*,زاهدي يونس,مهدويان مهر هادي |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد |
دانه بارهنگ داراي خواص دارويي و تغذيه اي متعددي مي باشد، لذا دانستن خواص مهندسي آن در طراحي تجهيزات پس از برداشت ضروري است. در اين تحقيق خواص مهندسي دانه بارهنگ، به دليل توليد موسيلاژ توسط دانه، فقط در يک سطح رطوبتي تعيين گرديد. متوسط جرم هزار دانه 147mg و ميانگين دانسيته توده، دانسيته حقيقي و درصد تخلخل به ترتيب 1283kg\m3, 701.8kg\m3 و % 45.3 محاسبه شد. ضريب اصطکاک استاتيکي براي 5 سطح تخته چند لايه، لاستيک، شيشه، فايبرگلاس و ورق گالوانيزه اندازه گيري شده و مقادير ميانگين آن به ترتيب 0.51، 0.46، 0.36، 0.35 و 0.33 تعيين شد. زاويه ريپوز تخليه و زاويه ريپوز پر کردن به ترتيب?36.1 و?18.1 و سرعت حد 1.86m\s به دست آمد. توسط پردازش تصوير ميانگين طول، عرض و سطح به ترتيب 29.6344×104mµ2, 514.8mµ, 778.9mµ و ميانگين ضريب کرويت، ضريب گردي و نسبت نما به ترتيب .0.996، 0.62 و 1.52 به دست آمد. |
كليد واژه: دانه بارهنگ، ابعاد، دانسيته، زاويه ريپوز، ضريب اصطکاک |
نسخه قابل چاپ |