0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
reza_tavarish7000
reza_tavarish7000
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 86
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير بسته هاي محتوي نانوذرات نقره بر مشخصه هاي ميکروبي و ظاهري زرشک در مقايسه با بسته هاي پلي اتيلن
پنج شنبه 9 آذر 1391  9:31 AM

1 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1388; 5(2 (نيمه دوم)):75-87.
 
تاثير بسته هاي محتوي نانوذرات نقره بر مشخصه هاي ميکروبي و ظاهري زرشک در مقايسه با بسته هاي پلي اتيلن معمولي
 
ولي پور مطلق ناصر*,حامدموسويان محمدتقي,مرتضوي سيدعلي
 
* گروه مهندسي شيمي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در اين پژوهش با توجه به خاصيت ضد ميکروبي و مقاومت بسته هاي محتوي نانو ذرات نقره در مقابل نفوذ گازها از جمله اکسيژن، تاثير اين بسته ها در افزايش کيفيت و ماندگاري زرشک با بسته هاي پلي اتيلن رايج مورد مقايسه قرار گرفت. در اين راستا مشخصه هاي ميکروبي مختلف و رنگ دانه هاي زرشک بررسي شدند. آزمايشهاي ميکروبي بر اساس استاندارد هاي ملي ايران انجام شد و داده هاي بدست آمده بوسيله نرم افزار Spss15 مورد بررسي آماري قرار گرفتند که کاهش رشد ميکروبي را در مورد کپک و شمارش کلي باکتريها براي بسته هاي محتوي نانو ذرات نقره با غلظت هاي 1درصد و 2 درصد در مقايسه با بسته هاي پلي اتيلن نشان دادند. بررسي رنگ ظاهري نمونه ها نيز بر اساس ميانگين رنگ قرمز و درصد روشنايي عکس هاي گرفته شده از دانه هاي زرشک و به کمک نرم افزار فتوشاپ 10 انجام شد که بررسي آماري داده هاي بدست آمده بوسيله نرم افزار Spss15 نشان داد رنگ ظاهري زرشک مورد مطالعه در بسته هاي محتوي نانو ذرات نقره با غلظت بالاتر از 1 درصد از رنگ قرمز و درصد روشنايي بيشتري به نسبت نمونه هاي مربوط به بسته هاي پلي اتيلن معمولي برخوردار بودند. بسته هاي با غلظت هاي پايين از نانو ذرات نقره در حد 200ppm اثر قابل توجهي بر افزايش کيفيت و ماندگاري زرشک در مقايسه با بسته هاي پلي اتيلن معمولي نشان ندادند.

 
كليد واژه: زرشک، بسته هاي نانو سيلور، نانو ذرات نقره، ميکروارگانيزم، خاصيت ضد ميکروبي، پلي اتيلن
 
 

 نسخه قابل چاپ

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها