0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مقايسه تاثير عصاره هاي آويشن شيرازي، پياز و کاکوتي کوهي بر زمان ماندگاري فيله ماهي قزل آلاي رنگين کم
پنج شنبه 2 آذر 1391  4:57 PM

 7 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران تابستان 1389; 6(2):121-129.
 
مقايسه تاثير عصاره هاي آويشن شيرازي، پياز و کاکوتي کوهي بر زمان ماندگاري فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)
 
ذوالفقاري مهدي*,شعبان پور بهاره,فلاح زاده ساناز
 
* گروه شيلات، دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان
 
 

امروزه استفاده از نگهدارنده هاي طبيعي نسبت به ترکيبات سنتتيک در حال افزايش است. هدف از اين پژوهش مقايسه اثر عصاره آويشن شيرازي (Zataria multiflora Boiss)، پياز (Allium cepa) و کاکوتي کوهي (Ziziphora clinopodioides L.) بر افزايش ماندگاري فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان نمک سود شده سبک و بسته بندي شده در خلا در دماي 4oC بود. بدين منظور فيله اين ماهي در 4 تيمار نمک سود در آب نمک %10 و بسته بندي در خلا(V) ، تيمار V به همراه %1 عصاره آويشن (T)، تيمار V به همراه %1 عصاره کاکوتي (Z) و تيمار V به همراه %4 عصاره پياز (O) طي 20 روز در دماي 4oC±1 نگهداري و در تناوب هاي زماني 3 روزه اسيدهاي چرب آزاد (FFA)، شاخص تيوباربيتوريک اسيد (TBA)، مجموع بازهاي نيتروژني فرار (TVB-N)، بار ميکروبي کل (TVC) و ويژگي هاي حسي مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که به طور کلي در طول دوره نگهداري ميزان FFA، TVB-N، TBA وTVC  در تيمارهاي مورد بررسي به ترتيب تيمارV>O>Z³T  بود (0.05 و p<0.01). بر اساس استاندارهاي شيميايي و ميکروبي و ارزيابي هاي حسي انجام شده، تيمار T 6 روز، Z 6 روز و O 3 روز نسبت به V ماندگاري فيله قزل آلاي رنگين کمان را در دماي 4oC افزايش دادند. با توجه به نتايج اين پژوهش از سه عصاره مورد مطالعه، عصاره آويشن کارآيي بيشتري در افزايش زمان ماندگاري، رنگ، بو، بافت و قابليت پذيرش کلي فيله اين ماهي داشت.

 
كليد واژه: قزل آلاي رنگين کمان، عصاره آويشن، عصاره پياز، عصاره کاکوتي، ماندگاري فيله
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها