0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران
پنج شنبه 2 آذر 1391  4:57 PM

6 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران تابستان 1389; 6(2):113-120.
 
بررسي کارآيي امواج فراصوت در استخراج اينولين از غده سيب زميني ترشي و بهينه يابي شرايط استخراج به روش سطح پاسخ (RSM)
 
ميلاني الناز*,پورآذرنگ هاشم,كدخدايي رسول,وكيليان حنه,وطن خواه شهرزاد
 
* پژوهشكده علوم و فناوري مواد غذايي، جهاد دانشگاهي مشهد / دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

اينولين به علت دارا بودن ويژگي ‌هاي مفيد تغذيه اي و اثرات پروبايوتيک به طور گسترده اي در جهان مورد استفاده مي ‌باشد. گياه سيب زميني ترشي يکي از منابع مهم استخراج صنعتي اينولين مي ‌باشد. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات موثر آن در نگهداري و فرآيند مواد غذايي رو به گسترش مي ‌باشد. اثرات مکانيکي امواج فراصوت و کاويتاسيون ‌هاي توليد شده در اثر اين امواج باعث افزايش نفوذپذيري حلال به داخل سلول ‌هاي گياهي و افزايش انتقال جرم و به دنبال آن افزايش بازدهي استخراج در دماهاي پايين تر مي ‌گردد. هدف از اين مطالعه بررسي کارآيي امواج فراصوت در استخراج اينولين از غده سيب زميني ترشي و بهينه يابي شرايط استخراج به روش سطح پاسخ بود، در اين بررسي اعمال امواج فراصوت به صورت مستقيم بوده و ترکيب ‌هاي مختلف زمان (5-40 دقيقه)، دما (20-60 درجه سانتي گراد) و شدت صوت (%100-20) مورد مطالعه قرار گرفت. طراحي آزمايش شامل استفاده از نرم افزار رويه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزي بود. با توجه به مدل تجربي به دست آمده توسط روش سطح پاسخ، ارتباط ميان متغيرهاي مورد مطالعه مناسب تشخيص داده شد. بر اساس آزمايش ‌هاي انجام شده شرايط بهينه استخراج اينولين با اعمال امواج فراصوت مستقيم و دستيابي راندمان 85 درصد، دماي 43 درجه سانتي گراد، زمان 37 دقيقه و شدت صوت %20 تعيين گرديد.

 
كليد واژه: سيب زميني ترشي، اينولين، استخراج، امواج فراصوت، روش سطح پاسخ
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها