0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي اثر ضدميکروبي عصاره آويشن باغي بر Salmonella enteritidise PT4 موجود در سس مايونز
پنج شنبه 2 آذر 1391  4:56 PM

2 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران تابستان 1389; 6(2):84-90.
 
بررسي اثر ضدميکروبي عصاره آويشن باغي بر Salmonella enteritidise PT4 موجود در سس مايونز
 
ضابطيان حسيني فاطمه*,مرتضوي سيدعلي,فضلي بزاز بي بي صديقه,كوچكي آرش,بلوريان شادي
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد سبزوار
 
 

آويشن باغي گياهي از تيره نعناعيان است که داراي ترکيباتي با اثر ضدميکروبي از جمله کارواکرول و تيمول مي ‌باشد. اين ترکيبات در عصاره و اسانس حاصل از اين گياه وجود دارند. بنابراين مي ‌توان از اين گياه بعنوان يک ماده ضدميکروبي در فراورده هاي غذايي بعنوان جايگزين نگهدارنده هاي شيميايي استفاده کرد. در اين بررسي اثر ضدميکروبي غلظت ‌هاي مختلف (0، 0.1، 0.2 و 0.4 درصد) عصاره آويشن باغي بر سالمونلا اينتريتيديس PT4 موجود در سس مايونز در دو دماي 4 و 25 درجه سانتيگراد در طي زمان نگهداري مورد ارزيابي قرار گرفت. آزمايشات بصورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تکرار انجام شد و مدل ‌هاي بدست آمده با استفاده از روش RSM نمايش داده شد. نتايج نشان داد که اثر ضدميکروبي عصاره آويشن در سس مايونز در دماي 25 درجه سانتيگراد نسبت به دماي 4 درجه سانتيگراد بيشتر بود. اين اثر با افزايش درصد عصاره در نمونه ها افزايش يافت. آزمون ارزيابي حسي نشان داد که در محدوده غلظت مورد نظر عصاره آويشن اثر نامطوبي بر پارامتر‌هاي حسي سس مايونز نداشت.

 
كليد واژه: سس مايونز، عصاره تيموس ولگاريس، سالمونلا انتريتيديس، مدلسازي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها