0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي تركيب وزني بدن گوسفند و ميزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار
یک شنبه 21 آبان 1391  5:22 PM

 6 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران زمستان 1389; 6(4):271-276.
 
بررسي تركيب وزني بدن گوسفند و ميزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار
 
عمادزاده بهاره*,وريدي محمدجواد,نصيري محلاتي مهدي
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد / گروه كشاورزي و صنايع غذايي، پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي، مشهد
 
 

بازده گوشتي دام و نسبت اجزا مختلف لاشه براي توليد کنندگان و دست اندرکاران صنعت گوشت فاکتورهاي اقتصادي مهمي به شمار مي روند. در اين تحقيق، بازده گوشتي و درصد اجزا مختلف بدن گوسفند و همچنين ميزان افت ناشي از فرآيندهاي مختلف از مرحله پس از کشتار تا زمان مصرف مورد مطالعه قرار گرفت. ميانگين وزن لاشه گرم و سرد به ترتيب 15.63 و 15.33 کيلوگرم، ميانگين افت سرد کردن 1.87 درصد و ميانگين راندمان گرم و سرد به ترتيب برابر 41.44 و 40.67 درصد محاسبه شد. رابطه ميان وزن زنده دام و وزن سرد لاشه توسط رابطه اي تواني با ضريب همبستگي بالا مدل سازي گرديد. ميانگين افت چکه و افت ناشي از پخت به ترتيب 2.10 و 24.51 درصد اندازه گيري شد. ارزيابي هر فاکتور به طور مجزا در دو جنس نر و ماده صورت گرفت و نتايج نشان داد كه اختلاف ميانگين تمامي ويژگي هاي مورد ارزيابي در دو جنس از لحاظ آماري معني دار نمي باشد (p>0.05).

 
كليد واژه: گوشت گوسفند، بازده لاشه سرد و گرم افت سرد كردن، افت چکه، افت پخت
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها