بررسي تركيب وزني بدن گوسفند و ميزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار
یک شنبه 21 آبان 1391 5:22 PM
6 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران زمستان 1389; 6(4):271-276. |
بررسي تركيب وزني بدن گوسفند و ميزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار |
عمادزاده بهاره*,وريدي محمدجواد,نصيري محلاتي مهدي |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد / گروه كشاورزي و صنايع غذايي، پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي، مشهد |
بازده گوشتي دام و نسبت اجزا مختلف لاشه براي توليد کنندگان و دست اندرکاران صنعت گوشت فاکتورهاي اقتصادي مهمي به شمار مي روند. در اين تحقيق، بازده گوشتي و درصد اجزا مختلف بدن گوسفند و همچنين ميزان افت ناشي از فرآيندهاي مختلف از مرحله پس از کشتار تا زمان مصرف مورد مطالعه قرار گرفت. ميانگين وزن لاشه گرم و سرد به ترتيب 15.63 و 15.33 کيلوگرم، ميانگين افت سرد کردن 1.87 درصد و ميانگين راندمان گرم و سرد به ترتيب برابر 41.44 و 40.67 درصد محاسبه شد. رابطه ميان وزن زنده دام و وزن سرد لاشه توسط رابطه اي تواني با ضريب همبستگي بالا مدل سازي گرديد. ميانگين افت چکه و افت ناشي از پخت به ترتيب 2.10 و 24.51 درصد اندازه گيري شد. ارزيابي هر فاکتور به طور مجزا در دو جنس نر و ماده صورت گرفت و نتايج نشان داد كه اختلاف ميانگين تمامي ويژگي هاي مورد ارزيابي در دو جنس از لحاظ آماري معني دار نمي باشد (p>0.05). |
كليد واژه: گوشت گوسفند، بازده لاشه سرد و گرم افت سرد كردن، افت چکه، افت پخت |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .