بررسي تاثير بر هم کنش Hi-Cap 100 و Tween 80 بر خصوصيات امولسيون روغن هل در آب و ميکروکپسول تهيه شده
یک شنبه 21 آبان 1391 5:21 PM
4 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران زمستان 1389; 6(4):254-262. |
بررسي تاثير بر هم کنش Hi-Cap 100 و Tween 80 بر خصوصيات امولسيون روغن هل در آب و ميکروکپسول تهيه شده از آن |
نجف نجفي مسعود*,مرتضوي سيدعلي,کدخدايي رسول,طباطبايي فريده |
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد / موسسه آموزش عالي علمي كاربردي، وزارت جهاد كشاورزي |
هدف از انجام اين تحقيق، بررسي تاثير بر هم کنش ميان نشاسته اصلاح شده Hi-Cap 100 و سورفکتانت غيريونيTween 80 بر خصوصيات امولسيون روغن هل در آب و ميکروکپسول هاي حاصل از خشک کردن پاششي آن بود. به اين منظور قطر متوسط قطرات و توزيع اندازه آنها، شاخص بس پاشيدگي، گرانروي و رفتار جريان امولسيون در نسبت هاي مختلف Tween 80 تعيين گرديد و راندمان ريزپوشاني مورد سنجش قرار گرفت. نتايج آزمايشات نشان داد که با افزايش غلظت سورفاکتانت تا %1، اندازه قطرات و شاخص بس پاشيدگي نمونه هاي امولسيون کاهش و پس از آن افزايش يافت. علاوه بر اين، افزايش معني داري در گرانروي و رفتار روان شوندگي با برش امولسيون ها نيز در اين محدوده از غلظت سورفاکتانت مشاهده گرديد، که نشان دهنده تاثير بر هم کنش Hi-Cap 100 و Tween 80 بر ويژگي هاي کيفي امولسيون بود. همچنين يافته هاي تحقيق مشخص کرد که اين بر هم کنش، ريزساختار ميکروکپسول ها و راندمان ريزپوشاني را نيز به طور قابل ملاحظه اي تحت تاثير قرار داد. |
كليد واژه: امولسيون، ريزپوشاني، سورفکتانت، نشاسته اصلاح شده، Hi-Cap 100 ،Tween 80 |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .