0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مطالعه امکان توليد برگه موز توسط روش خشک کردن ترکيبي هواي داغ و مايکروويو
یک شنبه 14 آبان 1391  7:12 PM

 8 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1389; 6(1 (نيمه اول)):73-86.
 
مطالعه امکان توليد برگه موز توسط روش خشک کردن ترکيبي هواي داغ و مايکروويو
 
زيرجاني ليلا*,توكلي پور حميد
 
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد سبزوار
 
 

نمونه هاي موز از يک بازار محلي خريداري شدند و در طول انجام آزمايشات در دماي 5-10 oC نگه داري مي شدند. در اين تحقيق 36 نمونه در سه تکرار آماده شدند به اين صورت که از موزها پس از پوست گيري در سه ضخامت 3، 5 و 10 mm برش تهيه شد و اين برشها توسط سه روش پيش فرآيند تيمار شدند. پيش فرآيند(T1): بلانچ شيميايي در محلول 1درصد متابي سولفيت سديم ، پيش فرآيند(T2): ابتدا بلانچ با آب جوش و سپس بلانچ شيميايي در محلول 1 درصد متابي سولفيت سديم ، پيش فرآيند :(T3)ابتدا بلانچ با آب جوش و سپس بلانچ شيميايي در محلول 1 درصد مخلوط يک به يک اسيد سيتريک و اسيد آسکوربيک و پيش فرآيند :(T0)نمونه شاهد بدون هيچ تيماري. تمام 36 نمونه پس از آماده سازي ابتدا در هواي داغ 60 oC تا رسيدن به رطوبت بحراني خشک شدند و سپس به آون ميکروويو با توان W 300 منتقل شده و تا رسيدن به رطوبت نهايي خشک شدند . در نهايت نمونه هاي خشک شده از نظر پارامترهاي کيفي مانند: رنگ، ميزان قند و ويتامين ث، جذب مجدد آب و آهنگ و زمان خشک کردن مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که پيش فرآيند ها آهنگ خشک کردن را افزايش داده و زمان خشک کردن را کاهش دادند و با افزايش ضخامت زمان خشک کردن نيز افزايش يافت. همچنين پيش فرآيندها پارامترهاي کيفي چيپس موز را بهبود دادند.

 
كليد واژه: موز، خشك كردن تركيبي، خشك كردن با مايكروويو، خشك كردن با هواي داغ، فاكتورهاي كيفي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها