0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي عوامل موثر بر تشکيل و خصوصيات نانوامولسيون تثبيت شده با کازئينات سديم و Tween 80
یک شنبه 14 آبان 1391  7:11 PM

2 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1389; 6(1 (نيمه اول)):11-20.
 
بررسي عوامل موثر بر تشکيل و خصوصيات نانوامولسيون تثبيت شده با کازئينات سديم و Tween 80
 
نجف نجفي مسعود*,کدخدايي رسول,مرتضوي سيدعلي
 
* موسسه آموزش عالي علمي و كاربردي، وزارت جهاد كشاورزي
 
 

در اين تحقيق، خصوصيات امولسيون روغن در آب تثبيت شده با مخلوط کازئينات سديم (2، 5 و 10 درصد وزني) و سوربيتان منو 9- اکتادکنوئات (Tween 80)) 0.5، 1 و 1.5 درصد وزني) در pHهاي (3، 5 و 7) و غلظت هاي مختلف نمک کلرورکلسيم (0.2، 0.4 و 0.6 درصد وزني) مورد بررسي قرار گرفت. به منظور توليد امولسيون از يک دستگاه مولد امواج فراصوت با قدرت 750 وات و فرکانس 20 کيلوهرتز براي مدت زمان 3 دقيقه در حداکثر شدت صوت استفاده شد و قطر متوسط، سطح مخصوص و توزيع اندازه قطرات امولسيون اندازه گيري گرديد. نتايج نشان داد که به طور کلي با افزايش غلظت کازئينات سديم و Tween 80 اندازه گويچه ها کاهش يافت، هر چند بر هم کنش بين آن ها در بعضي موارد باعث افزايش اندازه قطرات گرديد. تغييرات pH و غلظت يون کلسيم تاثير معني داري بر اندازه متوسط قطرات و سطح مخصوص آنها داشت (p<0.05) کوچکترين اندازه قطرات در pH=7، غلظت%10  کازئينات سديم و %1 TWeen 80 و در غياب يون کلسيوم مشاهده شد. حضور يون کلسوم در محيط موجب افزايش اندازه قطرات گرديد. با اين وجود، غلظت %0.2 يون کلسيوم افزايش معني داري را در انداره متوسط قطرات موجود نگرديد (p<0.001).

 
كليد واژه: امواج فراصوت، نانوامولسيون، کازئيات سديم
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها