0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي اثر کلريد کلسيم و اتيلن دي آمين تترا استيک اسيد بر دفع فسفر و شار تراوه طي اولترافيلتراسيون رو
یک شنبه 14 آبان 1391  7:04 PM

 9 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران بهار 1390; 7(1):60-70.
 
بررسي اثر کلريد کلسيم و اتيلن دي آمين تترا استيک اسيد بر دفع فسفر و شار تراوه طي اولترافيلتراسيون روغن کانولا
 
نيازمند راضيه,فرهوش رضا*,رضوي سيدمحمدعلي,موسوي سيدمحمود
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

در پژوهش حاضر، رشد ميسل هاي فسفوليپيدي موجود در روغن کانولا بر اثر پيش تيمار شيميايي و جداسازي آنها از طريق بکارگيري تکنولوژي غشايي مورد بررسي قرار گرفت. محلول هاي آبي کلريد کلسيم (1 درصد وزني) و EDTA  (150 ميلي مولار) قبل از اولترافيلتراسيون به ميسلاي روغن کانولا اضافه شد. اولترافيلتراسيون با استفاده از غشا صفحه اي PVDF با پيکربندي انتها بسته با دو MWCO متفاوت (M116) 50 و (M183) 100 کيلودالتون در دماها و فشارهاي متفاوت (25 تا 55 درجه سانتيگراد و 2 تا 5 بار) انجام گرفت. نتايج نشان داد شار تراوه در غشا M183 تقريبا نصف غشا M116 بود. پيش تيمار شيميايي روغن با EDTA به افزايش شار تراوه حاصل از غشا M116 منجر گرديد. افزايش دما و فشار عملياتي، افزايش شار تراوه را به همراه داشت. دفع فسفوليپيدها از غشا M183 بويژه در نمونه پيش تيمار شده با EDTA بيش از ساير نمونه ها بود. افزايش دما به کاهش دفع فسفوليپيدها در هر دو غشا منجر شد.

 
كليد واژه: اتيلن دي آمين تترا استيک اسيد، اولترافيلتراسيون، روغن کانولا، کلريد کلسيم، فسفوليپيد
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها