مدلسازي ضريب انتشار مولکول هاي معطر در فيلم هاي پلاستيکي با استفاده از شبکه عصبي مصنوعي
یک شنبه 14 آبان 1391 7:02 PM
5 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران بهار 1390; 7(1):27-32. |
مدلسازي ضريب انتشار مولکول هاي معطر در فيلم هاي پلاستيکي با استفاده از شبکه عصبي مصنوعي |
بلوري بهداد*,ابراهيم زاده موسوي سيدمحمد,اروميه اي عبدالرسول,لامع حسن |
* دانشكده علوم و مهندسي صنايع غذايي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات، تهران |
جذب ترکيبات معطر در بسته بندي هاي پلاستيکي و انتشار اين ترکيبات سبب کاهش غلظت اين ترکيبات در ماده غذايي مي شود و به دنبال آن ماندگاري و بازارپسندي مواد غذايي را کاهش مي دهد که اين امر موجب زيان هاي اقتصادي فراواني مي شود بنابراين بررسي عوامل موثر بر پديده انتشار اين ترکيبات در پليمرها جهت به حداقل رساندن اثرات منفي اين پديده اهميت فراواني دارد. در پژوهش حاضر از مدلسازي به روش شبکه عصبي جهت پديده انتشار پليمرها در ترکيبات معطر استفاده شده است. مدل مذکور تاثير عوامل موثر بر اين پديده شامل عوامل محيطي، ساختار ترکيبات معطر و ساختار پليمرها را در نظر مي گيرد و قادر به ارايه ضريب انتشار است. اين مدل قابليت پيش بيني ضريب انتشار ترکيبات معطر در بسته بندي هاي پلي اتيلن با دانسيته بالا را دارد. عصاره هاي نوشابه ها، عرقيات، كنسانتره هاي ميوه جات و بسياري فراورده هاي غليظ ديگر در بسته هاي پلي اتيلن با دانسيته بالا عرضه مي شوند. مدل ارايه شده قادر به محاسبه ماندگاري و شرايط بهينه نگهداري اين محصولات مي باشد ضمن اينكه از پرداخت هزينه هاي گزاف جهت اندازه گيري تجربي ضريب انتشار جلوگيري مي شود. دامنه کاربري اين مدل در محدوده دسته ترکيبات معطر مورد استفاده عالي است که از ويژگي هاي مدلسازي با استفاده از شبکه هاي عصبي مصنوعي مي باشد. |
كليد واژه: بسته بندي پلاستيكي، ترکيبات معطر، شبکه هاي عصبي مصنوعي، ضريب انتشار، مدلسازي، نفوذپذيري |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .