اثر نسبت هاي مختلف آنزيم تريپسين و دماها و زمان هاي اثر آن بر راندمان استخراج پروتئيني امعا و احشا م
یک شنبه 14 آبان 1391 5:54 PM
6 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران تابستان 1390; 7(2):137-144. |
اثر نسبت هاي مختلف آنزيم تريپسين و دماها و زمان هاي اثر آن بر راندمان استخراج پروتئيني امعا و احشا ماهي تون زردباله (Thunnus albacares) |
مدانلو كردكلايي مريم*,رفيعي غلامرضا,معتمدزادگان علي,معيني سهراب,ميرواقفي عليرضا,اويسي پور محمودرضا |
* گروه شيلات و محيط زيست، دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران |
در مقاله حاضر شرايط بهينه استخراج پروتئين هيدروليز شده از امعا و احشا ماهي تون زردباله بررسي شده است. هيدروليز آنزيمي با نسبت آنزيم به سوبستراي 1.3-3.7 ميلي گرم به ازاي هر گرم پروتئين، زمان 10-1 ساعت و دماي 30-40oC با استفاده از روش RSM و با کمک طرح آزمايشي CCD با چهار تکرار در نقطه مرکزي و 5 سطح از هر متغير انجام شد. نتايج در سطح آماري 0.05=p مقايسه ميانگين شدند. بر اساس نتايج بدست آمده، با افزايش فعاليت آنزيم از 1.3 تا 2.5 ميلي گرم ميزان بازيافت پروتئيني افزايش مي يابد. با افزايش غلظت آنزيم تا 3.35 ميلي گرم به حالت ثابتي مي رسد و پس از آن تا 3.7 ميلي گرم راندمان استخراج پروتئين کم مي شود. با افزايش دما از 30-37oC شدت راندمان استخراج پروتئيني زياد مي شود و پس از آن تا 42oCنرخ رشد بازيافت کاهش مي يابد و پس از42oC تقريبا ثابت مي ماند. با افزايش زمان از 1 ساعت تا 2 ساعت و 18 دقيقه راندمان استخراج کم مي شود. هيدروليز طولاني تر تا 5 ساعت و 30 دقيقه راندمان بازيافت پروتئيني ثابت ماند و با ادامه هيدروليز تا 10 ساعت افزايش مي يابد. در بهترين شرايط راندمان بازيافت پروتئين از 75 درصد تجاوز نمي کند. اين شرايط در نسبت آنزيمي 2.41 ميلي گرم، دماي 38.8oC درجه سانتي گراد و زمان 9 ساعت و 30 دقيقه ديده مي شود. نتايج نشان داد که درصد بازيافت پروتئيني بيشتر تحت تاثير نسبت آنزيم به سوبسترا و دماي اثر آنزيم مي باشد و زمان تابعي از نسبت آنزيمي و دما است. |
كليد واژه: پروتئين هيدروليز شده، بازيافت پروتئيني، بهينه سازي، ضايعات تون زردباله، تريپسين |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .