0

پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير غلظت هاي مختلف سوربيتول و اوليگوفروکتوز به عنوان جايگزين ساکارز بر خواص فيزيکي- شيميايي کيک اس
یک شنبه 14 آبان 1391  5:26 PM

8 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران پاييز 1390; 7(3):243-249.
 
تاثير غلظت هاي مختلف سوربيتول و اوليگوفروکتوز به عنوان جايگزين ساکارز بر خواص فيزيکي- شيميايي کيک اسفنجي کم کالري
 
نورمحمدي الهام,پيغمبردوست سيدهادي*,حصاري جواد,آزادمرددميرچي صديف,رافت سيدعباس
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

در اين پژوهش امکان جايگزيني ساکارز با غلظت هاي مختلف سوربيتول- اوليگوفروکتوز در تهيه کيک هاي کم کالري مورد مطالعه قرار گرفت. صفات فيزيکي خمير کيک مانند وزن مخصوص و ويسکوزيته خمير و صفات کيک مانند حجم، دانسيته ظاهري و جسمي، تخلخل، تقارن و يکنواختي، رطوبت و فعاليت آبي، رنگ پوسته و مغز، سفتي بافت و نمره نهايي ارزيابي حسي کيک مورد بررسي قرار گرفت. نمونه حاوي 100% سوربيتول وزن مخصوص کمتر از تيمار کنترل نشان داد (P<0.05). تيمار تهيه شده با سوربيتول- ساکارز- اوليگوفروکتوز داراي ويسکوزيته مشابه با نمونه کنترل بود(p>0.05) ، در حالي که ساير تيمارها ويسکوزيته بيشتر از نمونه شاهد نشان دادند. تيمار تهيه شده با سوربيتول- ساکارز- اوليگوفروکتوز حجم، تخلخل، يکنواختي و نمره ارزيابي حسي بالاتر از نمونه کنترل و ساير تيمارها داشت. در حالي که دانسيته ظاهري و سرعت سفت شدگي اين نمونه ها کمتر از نمونه کنترل و بقيه تيمارها بود (P<0.05). ولي کيک هاي حاوي سوربيتول- اوليگوفروکتوز و سوربيتول- ساکارز- اوليگوفروکتوز تقارن مشابه با تيمار کنترل داشتند. کيک هاي تهيه شده با 100% سوربيتول کاهش معني داري در رنگ پوسته کيک نشان دادند. رنگ مغز و فعاليت آبي کيک تهيه شده با سوربيتول- ساکارز- اوليگوفروکتوز تفاوت معني داري با نمونه کنترل نشان نداد (p>0.05) و ساير تيمارها رنگ مغز تيره تر از تيمار شاهد داشتند. رطوبت و دانسيته واقعي کيک تحت تاثير قند مورد استفاده قرار نگرفت (p>0.05). در نهايت تيمار تهيه شده با سوربيتول- ساکارز- اوليگوفروکتوز (S3) به عنوان بهترين تيمار شناخته شد.

 
كليد واژه: سوربيتول، اوليگوفروکتوز، ساکارز، کيک اسفنجي
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها