0

پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)
پنج شنبه 11 آبان 1391  6:01 PM

7 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):61-68.
 
برآورد وراثت پذيري و تكرارپذيري صفات توليد شير و چربي گاوهاي هلشتاين ايران با كمك مدلهاي تك متغيره و چند متغيره
 
شيخ لو محمدرضا,شجاع غياث جليل,پيراني نصراله*,علي جاني صادق,رافت عباس
 
* گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

در اين تحقيق، از ركوردهاي جمع آوري شده توسط مركز اصلاح نژاد دام كشور طي سال هاي 1375 تا 1385، جهت برآورد مولفه هاي واريانس،‌ وراثت پذيري و تكرارپذيري صفات توليد شير و چربي استفاده گرديد. داده ها توسط سه مدل متفاوت آناليز گرديد. در مدل اول ركوردهاي هر دوره شيردهي به طور جداگانه تحت يك مدل حيواني تك متغيره آناليز شد. در مدل دوم ركوردهاي يك صفت در سه دوره شيردهي با هم تحت يك مدل سه متغيره و در مدل سوم ركوردهاي سه دوره شيردهي توسط مدل تكرار ركورد آناليز گرديد. وراثت پذيري صفت توليد شير در دوره هاي شيردهي اول تا سوم در مدل تك متغيره به ترتيب 0.275، 0.221 و 0.177 و در مدل سه متغيره 0.275، 0.272 و 0.258 برآورد گرديد. وراثت پذيري و تكرارپذيري صفت توليد شير در مدل تكرار ركورد به ترتيب 0.22 و 0.44 برآورد گرديد. وراثت پذيري صفت توليد چربي در دوره هاي شيردهي اول تا سوم در مدل تك متغيره به ترتيب 0.22، 0.18 و 0.14 در مدل سه متغيره 0.22، 0.21 و 0.18 برآورد گرديد. وراثت پذيري و تكرارپذيري صفت توليد چربي در مدل تكرار ركورد به ترتيب 0.19 و 0.37 برآورد گرديد. با كمك نتايج به دست آمده از اين پژوهش مي توان چنين نتيجه گيري نمود كه تجزيه چند متغيره به علت در نظر گرفتن اثر حذف حيوانات بر اساس دوره شيردهي اول، براي برآورد پارامترهاي ژنتيكي صفات توليد شير و چربي مناسب تر مي باشد.

 
كليد واژه: وراثت پذيري، تكرارپذيري، توليد شير، توليد چربي، مدل چند متغيره
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها