استفاده از ژن سيتوكروم b ميتوكندري براي تشخيص همزمان گوشت گاو، گاوميش، گوسفند و بز به روش Multiplex-
پنج شنبه 11 آبان 1391 6:01 PM
5 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):41-49. |
استفاده از ژن سيتوكروم b ميتوكندري براي تشخيص همزمان گوشت گاو، گاوميش، گوسفند و بز به روش Multiplex-PCR |
پيراني نصراله*,الياسي زرين قبايي قربان |
* گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز |
گوشت گاو يكي از پر مصرف ترين گوشت هاي مورد استفاده در دنيا بوده و مصارف فراواني دارد. و گاهي اوقات نيز با گوشت گاوميش، بز و گوسفند مخلوط مي گردد. براي تشخيص نوع گوشت در فرآورده هاي پروتئيني روش هاي مختلفي بكار گرفته مي شود كه يكي از آنها استفاده از برخي از اجزاي DNA ميتوكندري بعنوان DNA الگو است. در اين تحقيق نمونه هاي گوشت از گونه هاي فوق الذكر جمع آوري شده و آسياب گرديد. استخراج DNA از 250 ميليگرم گوشت هر نمونه انجام شد و كميت و كيفيت آن به روش هاي مشاهده بر روي ژل و تست با اسپكتروفتومتر بررسي گرديد. براي انجام واكنش زنجيره اي پليمراز، آغازگرهايي طراحي شد كه براي هر گونه قطعه متفاوتي از ژن سيتوكروم b تكثير گردد. واكنش زنجيره اي پليمراز به صورت جداگانه و همچنين به طور همزمان با مخلوطي از آغازگرها انجام شد. نواحي تكثير شده بر روي ژل آگار %2 الكتروفورز شده سپس توسط اتيديوم برمايد رنگ آميزي شده و نوارهاي الگو بدست آمد. در اين تحقيق نوارهاي 124، 330، 472 و 585 جفت بازي به ترتيب نشانگر گونه هاي گاوميش، بز، گاو و گوسفند بود. تكثير ناحيه مورد نظر از هر گونه بيانگر وجود گوشت آن گونه در مخلوط گوشت و يا فرآورده هاي پروتئيني بود. |
كليد واژه: تشخيص گوشت، ژن سيتوكروم b، ميتوكندري، Multiplex PCR |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .