تعيين تركيبات شيميايي و فراسنجه هاي توليد گاز در پسماند كشمش
پنج شنبه 11 آبان 1391 5:58 PM
10 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 4/20(1):0-0. |
تعيين تركيبات شيميايي و فراسنجه هاي توليد گاز در پسماند كشمش |
علي پور داريوش*,طباطبايي محمدمهدي,زماني پويا,عربي حسن علي,ساكي علي اصغر,زماني زهرا |
* گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه بوعلي سينا همدان |
هدف از انجام اين پژوهش تعيين ارزش غذايي و اندازه گيري تركيبات فنوليك در پسماند كشمش بود. به همين منظور از چهار كارخانه توليد كشمش (تيمارهاي 1، 2، 3 و 4) در شهرستان ملاير نمونه برداري شد و مقدار ماده خشك، ماده آلي، عصاره اتري، پروتئين خام، NDF، ADF، ليگنين، خاكستر، كل تركيبات فنوليك (TP)، كل تانن (TT)، تانن متراكم (CT) و تركيبات فنوليك رسوب دهنده پروتئين (PPP) در نمونه ها تعيين گرديد. با اندازه گيري مقدار گاز توليدي در زمان هاي 0، 2، 4، 8، 24، 36، 48، 72، 96، 120 و 144 ساعت پس از انكوباسيون با استفاده از معادله نمايي Y = A (1 ? e-ct) اثر افزودن پلي اتيلن گليكول بر توليد گاز و فراسنجه هاي وابسته به آن نيز تعيين گرديد. داده هاي آماري به دست آمده با استفاده از طرحهاي كاملا تصادفي تجزيه و تحليل شد. مقدار NDF، ADF، ليگنين و خاكستر در تيمار 2 به طور معني داري (P<0.05) بيشتر از ساير تيمارها بود. مقدار TP و TT در تيمارهاي مورد آزمايش تفاوت معني-دار نشان دادند (P<0.05) تيمارها از لحاظ CT و PPP تفاوت معني داري نداشتند. نوع پسماند کشمش نيز بر مقدار توليد گاز، سرعت توليد گاز، قابليت هضم ماده آلي و انرژي قابل متابوليسم به طور معني داري موثر بود (P<0.05) افزودن پلي اتيلن گليكول باعث شد تا توليد گاز و فراسنجه هاي وابسته به آن (از جمله انرژي قابل متابوليسم و قابليت هضم ماده آلي) در تمام تيمار ها افزايش يابد. به نظر مي رسد حذف اثرات منفي تانن باعث شده است تا ارزش غذايي پسماند كشمش تا حدي افزايش يابد. |
كليد واژه: آزمون توليد گاز، پسماند كشمش، پلي اتيلن گليكول |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .