تاثير سطوح مختلف دانه خلر خام و حرارت داده شده بر بازده رشد و برخي از متابوليت هاي خون جوجه هاي گوشت
پنج شنبه 11 آبان 1391 5:04 PM
5 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1389; 4/20(2):53-66. |
تاثير سطوح مختلف دانه خلر خام و حرارت داده شده بر بازده رشد و برخي از متابوليت هاي خون جوجه هاي گوشتي |
اميرآبادي زهره*,رياسي احمد,جانمحمدي حسين,فرهنگ فر همايون,فتحي نسري محمدحسن |
اثرات سطوح مختلف دانه خلر خام و حرارت داده شده در جيره جوجه هاي گوشتي، بر عملکرد رشد و متابوليت هاي خون آنها بررسي شد. براي اين منظور از 210 قطعه جوجه گوشتي 14 روزه سويه تجاري راس در قالب يک طرح بلوک کامل تصادفي با 7 تيمار، 3 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل جيره شاهد (بدون خلر) و جيره هاي حاوي سطوح 10، 20 و 30 درصد دانه خلر خام يا حرارت داده شده بودند. مصرف غذا، افزايش وزن، ضريب تبديل غذايي، شاخص توليد اروپايي، فسفات لاشه، غلظت پروتئين کل، تري گليسريد و کلسترول در پلاسماي خون جوجه ها مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج به دست آمده نشان داد که سطوح 20 و 30 درصد خلر خام موجب افزايش معني دار (P<0.05) مصرف خوراک شد و حرارت دادن خلر در سطح 30 درصد، مصرف خوراک را به طور معني داري (P<0.05) کاهش داد. حرارت دادن دانه خلر در سطوح مختلف، رشد و ضريب تبديل جوجه ها را بهبود بخشيد. مصرف 20 درصد خلر خام و 30 درصد خلر حرارت داده شده در مقايسه با گروه شاهد وزن کبد را بطور معني داري (P<0.05) افزايش داد. در 28 روزگي، ميانگين غلظت پروتئين کل پلاسما بطور معني داري (P<0.05) تحت تاثير جيره هاي غذايي قرار گرفت و در گروه شاهد کمتر از ديگر گروه ها بود. در 42 روزگي غلظت کلسترول پلاسما در جوجه هاي تغذيه شده با جيره حاوي 30 درصد خلر خام کمترين و اختلاف آن با جيره شاهد معني دار (P<0.05) بود. نتيجه گرفته شد که حرارت دادن دانه خلر مورد استفاده در جيره جوجه هاي گوشتي اثرات سودمندي دارد. |
كليد واژه: خلر، عمل آوري گرمايي، جوجه گوشتي، بازده رشد، متابوليت هاي خون |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .