پاسخ به:پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)
پنج شنبه 11 آبان 1391 5:00 PM
9 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1390; 21(1):105-115. |
استفاده از مدل رياضي گومپرتز براي تخمين پارامترهاي رشد جوجه هاي گوشتي سويه تجاري راس تغذيه شده با جيره هاي حاوي سطوح مختلف دانه خلر خام يا حرارت داده شده |
اميرآبادي زهره*,فرهنگ فر همايون,رياسي احمد,جانمحمدي حسين |
پارامترهاي رشد جوجه هاي گوشتي راس با استفاده از تابع غير خطي گومپرتز، در يک آزمايش با جيره هاي حاوي سطوح مختلف دانه خلر تخمين زده شد. در اين آزمايش 210 قطعه جوجه گوشتي از سن چهارده روزگي به مدت 4 هفته با جيره هاي غذايي حاوي سطوح صفر، 10، 20 و 30 درصد دانه خلر خام و حرارت داده شده تغذيه شدند. آزمايش در قالب يك طرح آماري بلوک کامل تصادفي با 7 تيمار، 3 تكرار و 10 قطعه جوجه در هر تكرار انجام شد. نتايج نشان داد که بر اساس مدل برازش شده، پارامتر مرتبط با وزن اوليه جوجه ها براي جيره هاي 20 و 30 درصد خلر خام بالاتر بود (P<0.05). در مورد پارامترهاي مرتبط با وزن اوليه، وزن نهايي و زمان تغيير منحني رشد، جيره هاي 20 درصد خلر حرارت داده شده و 30 درصد خلر خام داراي تفاوت معني داري بودند (P<0.05). زمان تغيير منحني رشد (نقطه عطف) براي تيمار 30 درصد خلر خام ديرتر (47 روزگي) از تيمار 10 درصد خلر حرارت داده شده (39 روزگي) پيش بيني گرديد. از نظر وزن بدن در هنگام تغيير منحني رشد، بين تيمارهاي حاوي 30 درصد خلر خام (2279.4 گرم) و 10 درصد خلر حرارت داده شده (1701.2 گرم) تفاوت معني دار (P<0.05) وجود داشت. در جوجه هاي تغذيه شده با جيره حاوي 20 درصد خلر حرارت داده شده، منحني رشد زودتر تغيير نمود و جوجه ها وزن پايين تري داشتند، اما در جوجه هاي تغذيه شده با تيمار 30 درصد خلر خام در سن بالاتري منحني رشد تغيير نمود و در اين زمان وزن بالاتري نسبت به تيمار حاوي 20 درصد خلر حرارت داده شده به دست آمد. |
كليد واژه: جوجه گوشتي، دانه خلر، عمل آوري، تابع رشد گومپرتز |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .