0

پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير روش هاي فرآوري علوفه اسپرس بر قابليت هضم، تجزيه پذيري، فراسنجه هاي خوني و شکمبه اي گاوهاي هلشت
پنج شنبه 11 آبان 1391  5:00 PM

8 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1390; 21(1):89-103.
 
تاثير روش هاي فرآوري علوفه اسپرس بر قابليت هضم، تجزيه پذيري، فراسنجه هاي خوني و شکمبه اي گاوهاي هلشتاين
 
خليل وندي بهروزيار حامد,رضايزدي كامران*,دهقان بنادكي مهدي
 
* گروه علوم دامي، دانشگاه تهران
 
 

اين پژوهش به منظور تعيين اثر غيرفعال کردن ترکيبات فنوليک موجود در علوفه خشک اسپرس با استفاده از پلي اتيلن گليکول (وزن مولکولي 6000) و آب بر تجزيه پذيري، قابليت هضم و فراسنجه هاي خوني و شکمبه اي گاوهاي هلشتاين انجام گرفت. از 3 راس گاو غيرشيرده هلشتاين بالغ چند بار زايش، در قالب طرح چرخشي متوازن و با 3 جيره غذايي و 3 دوره 17 روزه (10 روز عادت پذيري و 7 روز جمع آوري نمونه) استفاده گرديد. ميزان تانن هاي متراکم قابل استخراج علوفه شاهد 21.3 گرم بر کيلوگرم ماده خشک بود که در اثر هر دو روش فرآوري بيش از 90 درصد کاهش يافت. فرآوري ها سبب افزايش معني دار قابليت هضم ماده آلي، پروتئين خام و ديواره سلولي و انرژي قابل متابوليسم علوفه اسپرس شد (P<0.05). غلظت کل اسيدهاي چرب فرار در شکمبه و نسبت هاي مولي آنها تحت تاثير روش هاي فرآوري قرار نگرفت. فرآوري علوفه اسپرس توانست 2 ساعت پس از خوراک دهي به صورت معني داري سبب افزايش نيتروژن آمونياکي مايع شکمبه گردد (P<0.05). ميزان گلوکز، اوره و کراتينين پلاسماي خون گاوها تحت تاثير فراوري ها قرار نگرفت. تجزيه پذيري ماده خشک علوفه اسپرس در حيوانات مصرف کننده علوفه فرآوري شده با پلي اتيلن گليکول نسبت به شاهد و فرآوري با آب بصورت معني داري بالاتر بود (P<0.05). با توجه به نتايج حاصل از اين آزمايش مي توان عنوان کرد که فرآوري علوفه خشک اسپرس با پلي اتيلن گليکول و آب به منظور کاهش ترکيبات فنوليک سبب افزايش قابليت دسترسي مواد مغذي بخصوص نيتروژن شد. بين اين دو روش فرآوري، فرآوري با آب قابليت استفاده در شرايط عملي در دامداري هاي کشور را دارا مي باشد.

 
كليد واژه: پلي اتيلن گليکول، تانن متراکم، علوفه اسپرس، فرآوري با آب، قابليت هضم، گاوهلشتاين
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها