پاسخ به:پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)
پنج شنبه 11 آبان 1391 4:58 PM
2 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1390; 21(1):15-27. |
استفاده از روش توليد گاز جهت بررسي اثرات زمان هاي مختلف پرتوتابي مايکروويو بر فراسنجه هاي تغذيه اي دانه هاي جو و ذرت |
پرنيان خواجه ديزج فرهاد,تقي زاده اكبر*,مقدم غلامعلي,جانمحمدي حسين |
* گروه علوم دامي، دانشگاه تبريز |
اثرات پرتوتابي مايکروويو (با قدرت 900 وات و فرکانس 2450 مگاهرتز) به مدت 3، 5 و 7 دقيقه بر ارزش تغذيه اي دانه جو و ذرت با استفاده از روش توليد گاز مورد ارزيابي قرار گرفت. داده هاي توليد گاز در ساعت هاي 2، 6، 12، 24، 48 و 72 بعد انکوباسيون ثبت و روند توليد گاز برآورد شد. داده هاي توليد گاز در زمان 24 ساعت بعد از انکوباسيون براي تخمين ميزان انرژي قابل متابوليسم، انرژي ويژه شيردهي، اسيدهاي چرب کوتاه زنجير، ماده آلي قابل هضم و پروتئين ميکروبي بکار رفت. پرتوتابي مايکروويو، توليد گاز دانه جو را در زمانهاي انکوباسيون پس از 24 ساعت افزايش (P<0.05) داد ولي تفاوت معني داري بين زمانهاي مختلف پرتوتابي مشاهد نشد. اين تيمار حرارتي باعث کاهش توليد گاز دانه ذرت از ساعات انکوباسيون 6 به بعد گرديد. نرخ توليد گاز دانه جو (10.01 درصد در ساعت) و دانه ذرت (6.56 درصد در ساعت) با پرتوتابي مايکروويو کاهش يافت. توليد گاز بخش محلول و نامحلول (A) دانه جو تحت تاثير تيمار مايکروويو افزايش (P<0.05) يافت ولي بخش A دانه ذرت تحت تاثير اين فراوري قرار نگرفت. پرتوتابي مايکروويو دانه ذرت موجب کاهش معني دار (P<0.05) مقادير انرژي قابل متابوليسم، انرژي ويژه شيردهي، اسيدهاي چرب فرار کوتاه زنجير، ماده آلي قابل هضم و پروتئين ميکروبي شد. اما در مورد دانه جو اين فراوري منجر به افزايش معني دار (0.05<P) اين پارامترهاي تغذيه اي شد. پرتوتابي دانه جو با مايکروويو مي تواند نرخ توليد گاز را کاهش داده و با کند کردن تخمير منجر به بهبود اکوسيستم شکمبه و کاهش خطرات احتمالي اسيدوزيس شود. |
كليد واژه: عمل آوري، پرتوتابي مايکروويو، توليد گاز، دانه جو، دانه ذرت |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .