هرگز برای درمان سرماخوردگی به کودکان زیر یک سال عسل ندهید
سه شنبه 9 آبان 1391 6:56 PM
زیست نیوز- سوری با بیان این مطلب افزود: به عنوان مثال باید به کودک مایعاتی مانند آب، آبمیوه و سوپ بدهید چراکه این مواد میتواند به نرم کردن اخلاط کمک کند. وی ادامه داد: همچنین میتوانید کودک را تشویق به سرفه کردن، کنید چراکه سرفه به خارج شدن خلط از راههای هوایی کمک میکند و اگر کودک برای این کار به کمک نیاز دارد، او را روی پایتان بنشانید، بدنش را حدود 30 درجه به سمت جلو خم کنید و به آرامی به پشتش ضربه بزنید.
به نقل از ایسنا، سوری اظهار کرد: راههای تنفسی را مرطوب نگهدارید به طوریکه یک دستگاه بخور سرد در اتاق کودک قرار دهید و برای پیشگیری از رشد قارچها، آب دستگاه را هر روز تعویض و طبق دستورالعمل سازنده، دستگاه را تمیز کنید. وی اضافه کرد: بخار حمام گرم هم میتواند کمککننده باشد، قطره بینی نیز به بیرون آمدن خلطها و ترشحات بینی و تنفس بهتر کودک کمک میکند.
این کارشناس برنامه کودکان دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: گلودرد را تسکین دهید به طوریکه در کودکان بالای چهار سال غرغره آب نمک را برای کودک خود داشته باشید همچنین مکیدن یک آبنبات سفت یا آبنباتهای سرماخوردگی نیز میتواند گلودرد را تسکین دهد.
وی عنوان کرد: عسل خاصیت ضدسرفه دارد و برای کودکان دو تا پنج سال، نصف قاشق چایخوری معادل 2.5 میلیلیتر، برای کودکان 6 تا 11 سال یک قاشق چایخوری معادل پنج میلیلیتر و برای کودکان بالای 12 سال از 2 قاشق چایخوری معادل 10 میلیلیتر عسل استفاده کنید.
سوری توصیه کرد: با توجه به خطر مسمومیت غذایی نادر اما مهلک بوتولیسم در نوزادان، هرگز به کودکان زیر یک سال عسل ندهید. وی بیان کرد: کودک را به استراحت تشویق کنید، اگر تب دارد یا به شدت سرفه میکند، لازم است در خانه بماند و استراحت کند.
سوری در ادامه اظهار کرد: بیشتر سرماخوردگیها به درمان خاصی نیاز ندارند و باید دورهاش بگذرد اما لازم است به علایم و نشانههای کودک توجه کنید، در شیرخواران زیر سه ماه، با مشاهده نخستین علایم بیماری با پزشک تماس بگیرید وچراکه سرماخودرگی در نوزادان میتواند به سرعت به کروپ، ذاتالریه و بیماریهای جدی منجر شود.
وی تصریح کرد: سرماخوردگی با ذرات تنفسی آلوده، سرفه یا عطسه، در هوا منتشر میشود و انجام اقدامات ساده میتواند برای پیشگیری از سرماخوردگی در والدین و بچهها مفید باشد. این کارشناس برنامه کودکان دانشگاه علوم پزشکی همدان به بیان کارهای لازم برای پیشگیری از سرماخوردگی و سالم ماندن کودک پرادخت و گفت: به همه افراد خانه آموزش دهید که هنگام عطسه و سرفه، بینی و دهانشان را با دستمال کاغذی بپوشانند، سپس دستمال را دور بیندازند و در صورت نبودن دستمال کاغذی، با دست جلوی دهانشان را بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین از ظرف، لیوان، کیسه حمام، حوله و سایر وسایل فرد مبتلا به سرماخوردگی که محلهایی مناسب برای رشد میکروبها هستند، به طور مشترک استفاده نکنید. وی تاکید کرد: از افراد بیمار دوری کنید. در بیماریهای ویروسی، در چند روز اول، احتمال سرایت بیماری بیشتر است. سوری عنوان کرد: کودک را تمیز نگهدارید، به او آموزش دهید همیشه دستهایش را بشوید، وقتی آب و صابون در دسترس نیست، پاک کنندههای حاوی الکل استفاده کنید و اسباببازیها و سطوح خانه را تمیز نگهدارید.