عجیب ترین کوسه های جهان!
سه شنبه 9 آبان 1391 6:29 PM
کوسه ها به عنوان یکی از قهارترین شکارچیان دنیا زیر آب سالهاست که برای خود شهرتی ترسناک بدست آورده اند. این آبزی توانا با داشتن شامه ای بسیاری قوی ، آرواره های فوق العاده نیرومند و دندان های بسیار تیز می تواند برای هر موجودی در زیر آب خطرناک باشد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از اعضای کمتر شناخته شده و به نوعی شگفت انگیز آشنا کنیم.
کوسه گاوی
این نوع از کوسه به عنوان قدیمی ترین نوع از کوسه شناخته می شود و اسکلت آن بیشترین شباهت ممکن را با کوسه های اولیه دارد. سیستم تغذیه و هضم غذا در این آبزی نیز در طول این سالیان دراز به شکل ثابت باقی مانده است. اما نکته جالب و متفاوت در مورد این کوسه وجود ۶ یا ۷ آبشش در این کوسه بر خلاف سایر کوسه ها که معمولا ۵ آبشش دارند است.
کوسه یوزپلنگی
این کوسه به صورت بومی در سواحل اقیانوس آرام در آمریکای شمالی از سواحل ایالت اورگان تا خلیج مکزیک زندگی می کند. این نوع از کوسه به دلیل اشکال خاص بر روی بدن خود به سرعت قابل شناسایی است. این کوسه در بسیاری از اوقات در آبهای ساحلی این مناطق دیده شده است و به صورت مرتب برای شنا به این مناطق کم عمق می آید. در عین حال این کوسه هیچ گونه خطری برای انسان نداشته و تا کنون هیچ گونه گزارشی از حمله این نوع کوسه به انسان به دست نیامده است.
کوسه برش زن
این کوسه ، کوچکترین آبزی موجود در لیست ما است و دلیل بدست آوردن چنین اسمی توانایی این کوسه در برش دادن و کندن بخشی از گوشت و پوست سایر آبزی ها است. این کوسه کوچک با لبهایی زیبا و البته دندان هایی بسیار تیز و برنده به قربانیان خود که عمدتا آبزیان بزرگ هستند نزدیک شده و با یک حرکت سریع بخشی از پوست و گوشت آنان را جدا می کنند. شواهد زیادی از حمله این گونه از کوسه به انسان وجود ندارد.
کوسه نهنگی
این کوسه یکی از بزرگترین آبزیان جهان است که می تواند تا طول ۱۲ متر رشد کرده و ۱۵ تن وزن بگیرد. قدمت این کوسه به حدود ۶۰ میلیون سال قبل باز می گردد و می تواند در حدود ۷۰ سال زندگی کند. بر خلاف اندازه بسیار بزرگ خود این کوسه به هیچ عنوان خطری برای انسان ندارد و در بسیاری از موارد غواصان به آن نزدیک شده و به لمس آن می پردازند. این کوسه بیشتر از پلانکتونها تغذیه می کند.
کوسه جنی
این کوسه به نوعی ترسناکترین کسه موجود در جهان است . اگر به عکس این کوسه دقت کنید به زائده شاخ مانند در جلوی سر این آبزی مواجه می شوید . این کوسه به طور خاص در آب های عمیق زندگی می کند و با توجه به کمبود نور در این عمق از دریا این کوسه از حسگرهای الکتترومغناطیسی موجود در جلوی بدن خود استفاده کرده و به یافتن شکار خود می پردازد. پس از یافتن شکار با استفاده از عضله ای شبیه به زبان در دهان خود طعمه خود را به درون دهان کشیده و با دندان های بسیار تیز خود طعمه را از پای در می آورد. نکته جالب دیگر در مورد این آبزی رنگ آن است. رنگ پوست این کوسه تقریبا صورتی است.
کوسه دهان گنده
این کوسه یک گونه بسیار نادر از آبزیان است که در سال ۱۹۷۶ میلادی برای اولین بار دیده شد و در سالهای اخیر تنها ۴۴ عدد از این کوسه دیده شده است. این کوسه در هنگام حرکت در زیر آب دهان بسیار بزرگ خود را باز می کند و به لطف فیلترهای موجود در دهان خود پلانکتونها را جذب کرده و می خورد. این گونه از کوسه نیز خطری برای انسان در بر ندارند.