سیب چوبی
دوشنبه 8 آبان 1391 7:14 PM
سیب چوبی
سیب چوبی، میوه کروی شکلی است که از درخت متوسطی به نام " آاِگل مارمِلُس" می روید و از سالها پیش در دشت های خشک هندوستان و سیلان وجود داشته است.در میان برگ های پر پشت این درخت، شاخه هایی به شکل ستون فقرات قرار دارند.
شکوفه های آن به رنگ قرمز و پوستش ضخیم و نسبتا نرم و قهوه ای است.میوه نسبتا بزرگ اش پوست چوبی دارد که قطر آن 5 الی 16 سانتی متر است.میوه های رسیده آن نرم،گوشتی و زرد رنگ است و پالپ خوراکی دارد که درونش دانه های زیادی وجود دارد.
سیب چوبی بیشتر در شهر های "راج شاهی" و "کوشتیا " کشت می شود اما چون به عنوان درختی برای فضاهای خانگی شناخته شده،کاشت آن در سراسر آسیای جنوب شرقی،شمال "مالایا" و در جزیره "پنانگ" افزایش یافته است.
سیب چوبی که در شهر های ِ" گازی پور" و "راج شاهی" وجود دارد،نسبتا بزرگتر از بقیه است.
از پالپ آن برای تهیه بستنی میوه،یک نوع چاشنی غذا و ترشی استفاده می شود و از صمغی که از تنه و شاخه هایش به دست می آید،مانند آدامس استفاده می شود.
برگ و پوست این درخت ارزش دارویی دارد.چوب آن برای ابزار کشاورزی و ساختن دستۀ وسایل مختلف استفاده می شود.یکی دیگر از انواع وابسته به این میوه، سیب فیلی است که به شدت مورد علاقه مردم است و در سراسر بنگلادش رشد می کند.