0

زنان الگو

 
babak110
babak110
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4259
محل سکونت : ایران عزیز

پاسخ به:زنان الگو
شنبه 6 آبان 1391  2:15 AM

سوسن مادر امام حسن عسكرى (ع)
اين بانو كنيزى به نام سوسن يا (سليل) بود كه افتخار همسرى امام هادى (ع) و مـادرى امـام حـسـن عـسـكـرى (ع) را يـافـت. بـنـا بـه نـقـل )(جـنـّات الخـلود)( پـادشـاه زاده بـوده است . در )(عيون المعجزات)( آمده است كه وى از زنان صالح و عارف به امامت بود. علاّمه مجلسى مى نويسد:

))مادر امام حسن عسگرى در نهايت ورع ، تقوا، عفاف و صلاح بود.((

از مـعـصـوم روايـت شـده كـه وقـتـى ایشان بـر امـام هـادى وارد شـد، آن حـضـرت فـرمـود:

(سليل از هر آفت ، مرض ، پليدى و نجاستى بيرون كشيده شده است .))
امـام حـسـن عـسـكـرى عـليـه السلام قبل از رحلت ، خبر وفات خود را به مادر گفت . او متأثر شد واظهار جزع كرد. امام عسكرى (ع) خطاب به مادر فرمود:

((اى مادر! جزع مكن كه تقدير الهى به ناچار جارى خواهد شد.))

در اواخـر عـمـرحـضـرت ، ايـن زن بـزرگ به حج رفت و پس از بازگشت به مدينه ، هر روز از احوال فرزندش جويا مى شد تا اينكه خبر شهادتش به او رسيد.

امـام حـسـن عـسـكـرى (ع) چـون نـمـى تـوانـسـت آشـكـارا فـرزنـدش را وصـىّ احـوال خـود قـرار دهـد و تـقـدير الهى بر غيبت آن وجود مقدس بود، مادر خود را وصىّ قرار داد و شيعيان را به آن بانو ارجاع داد.

شيخ صدوق مى نويسد كه احمد بن ابراهيم گفت :

((پـس از وفات آن حضرت بر حكيمه خاتون ، دختر امام جواد (ع) وارد شدم و از او در مورد ائمه سـؤ ال كـردم . ايـشـان يكايك امامان را تا امام دوازدهم بر شمرد پرسيدم : الا ن فرزند امام حسن عكسرى (ع) كجاست ؟ فرمود: پنهان است .

گفتم : پس شيعيان بايد به كجا رجوع نمايند. گفت : به مادر امام عسكرى گفتم : آيا به كسى كـه زنـى را وصـىّ خـود قـرار داده اقـتدا كنم . فرمود: امام عسكرى عليه السلام در اين مورد به جـدّش امـام حـسـيـن (ع) اقتدا نموده كه در ظاهر وصىّ خود را حضرت زينب (س) قرار داد و براى سـالم ماندن امام سجّاد (ع) از گزند دشمنان دين به حضرت زينب (س) وصيت كرد. سپس گفت : شـما اهل اخبار و روايات هستيد، مگر روايت نكرده ايد كه ميراث نهمين فرزند امام حسين (ع) تقسيم مى شود و حال آن كه او زنده است . ))

پس از شهادت امام حسن عسكرى (ع) جعفر كذّاب با مادر آن حضرت بر سر ميراث امام به منازعه پرداخت . امام زمان (عج) بر جعفر ظاهر شد و فرمود:

((اى عـمـو تـو را چـه مـى شـود! آمـده اى كه بر سر حقوق من ، با من منازعه كنى ! جعفر مبهوت و متحير شد و ديگر آن حضرت را نديد.))

مـادر امـام عـسكرى كه وصايت حضرت را عهده دار بود، بعد از شهادت امام ، عهده دار اداره خانواده آن حضرت گرديد. در حالی که كار جعفرکذاب به جايى رسيده بود كه حتی پاره نانى هم براى رفع گرسنگى نداشت، اين بانوى بخشنده و بزرگوار تهيه تمام نيازمنديهاى زندگى او را به عهده گرفت .

وقـتـى كـه وفـات ايـن بـانـو فـرا رسـيـد، وصـيـت كـرد كه مرا در همين خانه ، در كنار شوهر و فـرزنـدم دفـن نماييد. هنگام دفن ، جعفر كذّاب در مقام منع برآمد كه اين خانه من است و اجازه نمى دهم كسى را در اينجا دفن نماييد. امام زمان (عج) دوباره ظاهر شد و فرمود:

((اين خانه ، خانه توست يا من ؟))

و از نـظر غايب گرديد. آن بانو را بنابر وصيتش در صحن مقدس امام حسن عسكرى (ع) به خاك سپردند.

منبع: از کتاب بزرگ زنان صدر اسلام/پژوهشکده تحقیقات اسلامی

 

خدایا چنان کن سرانجام کار                  تو خشنود باشی و ما رستگار

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها